Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 8 / 2 / 0
Polecam kwetiapinę, naprawdę działa, a jeszcze lepiej solidne zmęczenie. Co polecilibyście na odwrotny problem: ciągłą senność? Wysypiam się dobrze, stresu mam umiarkowaną ilość a ciągle bym spała. Ani kawa ani pobudzający fluanxol nie działa. Czuję się pobudzona i jednocześnie senna, okropne uczucie. Przez weekend większość czasu przesypiam, nie chce mi się ruszać z domu. Najchętniej bym uciekła w wieczny sen.
  • 376 / 43 / 0
Badania hormonalne?
Cukier w normie?
nie wierzcie w farmazony...
i dzieciakom piszącym "XD" w co drugim zdaniu... :kotz:
  • 8 / 2 / 0
cukier mam w normie, hormony raczej też, jeżeli to cukrzyca, to dopiero się wykluwa. Niedoczynności tarczycy też raczej nie mam, ale zrobię badania
  • 2807 / 364 / 0
Dokladnie badania hormonalne zrobic albo wgl przebadac sie morfologia crp kortyzol tsh fsh ft3 ft4 prolaktyna cukier , na uczucie sennosci zimny prysznic sprobuj
  • 8 / 2 / 0
zimny prysznic,brrr to nie dla mnie, jestem zmarzlakiem, stale mi zimno :D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.