Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 9476 / 1864 / 2
04 sierpnia 20193eyewideopened pisze:
nCuX

- z całym szacunkiem dla osób otyłych z powodów problemów hormonalnych).
Zazwyczaj jedno idzie w parze z drugim.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1969 / 257 / 0
Ok to które hormony mam zbadać?
T3
T4
TSH coś jeszcze?
  • 1969 / 257 / 0
04 sierpnia 2019TMq pisze:
Tak jak pisałem wg niedoborów. Czyli na 99% d3.
W ogóle masz jakiś trening?
Z vlcd jest ciężko wyjść żeby się nie podlać fatem, trzeba robić to powoli i z głową.
Mam nadzieję że mnie pokierujesz potrafię się odwdzięczyć ;)
  • 2814 / 365 / 0
04 sierpnia 2019nCuX pisze:
Ja mam 91kg przy 177 się z tym źle czuje i postanowiłem coś z tym zrobić a nie przyglądać się temu biernie;)
To zależy od człowieka każdy idzie na łatwiznę:)
Nie spamuje .. kiedys kiedys kilka lat temu zanim zaczelem chorowac i wgl tez bylem w tych wymiarach ;) rowniez mam 177wzrostu i wazylem cos okolo 90kg ale w tygodniu 3-4 razy silka .. z dieta roznie bywalalo ..
Co do badan to mysle ze
Ft3 , ft4 , tsh , fsh ogolnie panel tarczycowy hmm morfologia napewno zreszta na temat badan niech ktos bardziej doswiadczony sie wypowie
  • 615 / 96 / 0
@nCuX Cały panel tarczycy, możesz testosteron, cukier czy masz w normie. W ogóle morfologia + crp + ob jak robisz badania i dawno nie miałeś możesz za jednym zamachem.

Ćwiczysz coś? Jeśli tak jak wygląda trening?

...aha nie wiem jak się teraz odżywiasz, ale na vlcd jak będziesz robił badania t3 będziesz miał ujebane, tarczyca zwalnia na tego typu dietach i to jest normalna reakcja organizmu nie żadna choroba.

A dnp od p2np jest prosto odróżnić, to pierwsze melting point ma przy 200 stopniach celsjusza, a to drugie przy 65
04 sierpnia 20193eyewideopened pisze:

No i brawo. Pomijając kwestię estetyki zwyczajnie walczysz o swoje zdrowie. I o moje kieszenie oraz innych podatników: otyłość w tych czasach to jeden z największych katalizatorów szeregu innych chorób, od tych somatycznych (cukrzyca, nadciśnienie etc) zaczynając na psychicznych (np. depresja) kończąc. Odciążysz budżet służby zdrowia, brawo za obywatelską postawę (piszę to bez sarkadość już mam tej powszechnej epidemii otyłości, zwyczajnie rzygać mi się chce na widok spaślaków - z całym szacunkiem dla osób otyłych z powodów problemów hormonalnych).
No jasne walczy o Twoje kieszenie. Marzyciel. Serio myślisz że jakby było w polsce mniej otyłych osób i mniej chorych to by obniżyli składki czy podatki?
W jakiej Ty Polsce żyjesz?!
Nawet terminy do lekarzy czy na zabiegi by się nie skróciły bo by zlikwidowali odpowiednią ilość szpitali a pieniądze trafiały by w kierman decydentów.

Tak w ogólę się nie przypierdzielaj do wyglądu innych, nie każdy marzy o zostaniu modelem i nic ci do tego, jeśli cię to gryzie zachowaj dla siebie.
  • 1969 / 257 / 0
Ok ale na 580 kaloriach mam ćwiczyć ? Co i jak poświęcie mi chwilę czasu
  • 258 / 106 / 0
@TMq

Może źle mnie zrozumiałeś, a może wylazł ze mnie fit-nazista (przyznaję, jestem na tym punkcie lekko skrzywiony - nazwijmy to, zawodowo). Oczywistym jest, że to tak nie działa i nic takiego nie proponowałem na systemowe bolączki służby zdrowia. Byłem i jestem za zwiększeniem nakładów na ww., doskonale zdaję sobie sprawę że bez podniesienia (i tak śmiesznie niskiej na tle innych krajów UE) składki zdrowotnej ten system długo nie pociągnie.

Ale umówmy się, otyłość różne ma twarze. Jedną z nich jest mój znajomy, któremu nie poszczęściło się na genetycznej loterii. Ile by z siebie potu nie wylał (a wylewa w kurwę dużo: wspinaczka, rower, biegi z psimi zaprzęgami, wioślarstwo etc), to swojego metabolizmu nie przeskoczy. Był, jest i będzie przy kości, ale sprawnościowo i tak bije na łeb na szyję 90% chudszych od niego.

Druga, to ten kolo którego zdjęcie zalinkowałem. To już nie otyłość, to styl życia - i do tego się przypierdalałem, przypierdalam i przypierdalać będę. Kminisz różnicę?
Anarchizm, nihilizm, prymitywizm: 3 słowa najlepiej oddające mój światopogląd i moje jestestwo.
O narkomanii nie wspominam, bo na tym forum to jak afiszowanie się że ma się w dupie otwór do srania.
---
I want more life, fucker!
  • 1969 / 257 / 0
Ok ja zaryzykuję to vlcd dziś ogarniam.
Kilka pytań czy w trakcie stosowania mogę wrzucić 2 razy dziennie ostrą paprykę typu habanero strasznie podoba mi się to serotoninowe jebnięcie po kapsaicynie czy nie spierdole tym efektu.
Czy mam kupić jakieś suple do tego ? Jak tak to jakie.
Czy od czasu do czasu mogę wziąć MPH w cięższym dniu w pracy
A witaminy i minerały konkret jakie

Tylko niech ktoś mnie pokieruje i nie zostawi mnie z tym samego bo przeczytałem tyle że ja pierdole każdy poleca coś innego eehh na tych fotkach dla bab.
  • 615 / 96 / 0
[mantion]3eyewideopened[/mention]
Dobrze zrozumiałem. Ty mojego srakazmu nie zrozumiałeś bo i owszem lepipej by się ludzie odżywiali byli by zdrowsi, tylko ani to co wyciągają od Ciebie na służbę zdrowia by nie zmalało, ani warunki leczenia się nie poprawiły. W szpitalu co byłem rok temu w diecie nie wiem czy 1500kcal było i spoko ale dla dziecka w wieku 12 lat, a dla dorosłego chłopa o połowę za mało. Terminy z kolei też nie jest tak że nie ma, pójdziesz do lekarza niby 2 lata musisz czekać a weźmiesz załącznik w postaci 2000zł w przeciągu miesiąca czy dwóch się znajdzie i mówię tu o terminach na nfz...

Różnica a i owszem, tylko właśnie się nie przypierdalaj to jego życie, jego styl i niech sobie robi co chce, nie twoja sprawa. Na tym forum większość ćpunów i co też się do nich będziesz przypierdalał że ćpają i niszczą sobie zdrowie?
Co do samego wyglądu kanony piękna są Ci odgórnie narzucane, bodajrze w renesansie woleli grubsze kobiety, zresztą wystarczy popatrzeć po obrazach. Tatuaże tam pisałeś kfc i co z tego, jakby teraz nie były wiochą tatuaże z przed 10-15lat tribale na biodrach...
  • 1969 / 257 / 0
Ok kawa keto to kawa z olejem kokosowym nie rafinowanym ? dobrze to rozumie?

Bo powoli przestaję w to wierzyć że tłuszcz pomoże mi schudnąć ?

Ale w smaku po dentyście może być hehehehe
ODPOWIEDZ
Newsy
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce

Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.

Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.