Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Czy bralas/brales przed m/h jakies slabsze opioidy?
kodeina/tramadol sporadycznie
98
18%
kodeina/tramadol nalogowo
78
14%
nic, od razu morfina/heroina
42
8%
nie bralem nigdy morfiny/heroiny i sprawdzam wyniki
335
61%

Liczba głosów: 553

ODPOWIEDZ
  • 46 / 3 / 0
Ja zaczęłam od kodeiny i jej się trzymałam dłuższy czas. Pierwszy raz dał/zachęcił mi ją chłopak mojej najlepszej przyjaciółki jak miałam 15 lat i zakochałam się w tym stanie. Potem podkradałam mamie tramadol, a później (w miarę późno, 20 lat) wzięłam heroinę. No i skończyłam na programie metadonowym (naciskali na mnie wszyscy moi lekarze tu w Niemczech plus lekarze z psychiatryka)
Odtrułam się sama z małej dosyć dawki, bo 10ml. Ale nie chcę już tego nigdy przechodzić.. chociaż wiem, że żadna grupa narkotyków nie jest dla mnie tak atrakcyjna jak opio

Ale szczerze mówiąc, wolę działanie kody od hery. Tylko w Niemczech to chyba na głowie trzeba stanąć, żeby ją dostać.
  • 276 / 31 / 0
Użyłam helu tylko raz w życiu i zadziałał na mnie jak mój najpiękniejszy raz na kodzie.

Potem bałam się o zniszczenie swojego życia, więc notorycznie zażywałam kodę, by móc chociaż na chwilę wrócić do tego stanu. Na szczęście się nie udało.
Uwaga! Użytkownik Syropik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 53 / 9 / 0
Zaczęłam od morfiny dożylnie. Na dzień dzisiejszy biorę tylko morfinę jak i acetylowaną morfinę vel heroinę, aktualnie w znacznej większości tę pierwszą bo od kilku miesięcy trzymam się stałych dawek.
  • 154 / 10 / 0
Ja zanim zaczelem chorowac to nigdy nie bralem nawet apapu czy ketonalu ..nie bylo potrzeby wiec po co ? .. ale gdy zaczelem 5lat temu chorowac ... bol od samego poczatku byl okropny .. szybko mialem coraz silniejsze opio przepisywane i dawki w gore .. aktualnie petydyna iv morfina iv fentanyl ( plasterek pod jezyk ) oxycontin iv
Uwaga! Użytkownik michass902 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2429 / 576 / 155
Zaczynałam od kodeiny, parę razy trampek też wchodził, ale za nim nigdy nie przepadałam.
kodeinę brałam ok. pół roku, najpierw niby ,,na sportowo'', potem się wjebałam i musiałam ładować ponad 700 mg, więc przeszłam na równoważną dawkę majki, aż zaczęłam dochodzić do 250+ mg i.v. Z majką uzależnienie przyszło jeszcze szybciej, zarówno fizyczne, jak i psychiczne.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2727 / 343 / 0
Ja szczerze kodeiny nigdy nie bralem .. ale zaczelo sie od Tramalu jak dobrze pamietam .. pozniej bunondol nastepnie jak dobrze pamietam to bupra .. morfina ..metadon oxycontin fentanyl
  • 5 / 1 / 0
Ja to w ogóle zacząłem od uzależnienia od opiowraczki, co potem przeprowadziło mnie przez kodę, PST, buprę no i w końcu maję. Tbh teraz jak muszę szukać nowego kontaktu to cokolwiek się da próbuję znaleźć... Także psychicznie jestem gotów na hel albo fenta, więc prędzej czy później i w to się wjebię.
Ale hej, jakoś tam się w społeczeństwie dzięki temu funkcjonuje, studia nie studia, pierdu pierdu, jakoś idzie.
  • 2429 / 576 / 155
Spróbuję wypisać chronologicznie, w jakiej kolejności próbowałam różnych opio, mam nadzieję, że dobrze pamiętam:
Remifentanyl (w szpitalu) > kodeina > PST/makiwara > morfina > tramadol > heroina > DHC > Hydrokodon > fentanyl > oksykodon > buprenorfina > metadon > nalewka z opium.
Ostatecznie główną rolę w moim uzależnieniu odegrała najpierw kodeina, a później (do teraz) morfina.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2727 / 343 / 0
@taurinnn Hydrokodon ?
RemiFentanyl ? Co Ci bylo ze az remifentanyl dostalas ?

Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim ;) - taurinnn
  • 2877 / 258 / 0
oxy jest świetne, tramal chujowy, kodeina z prometą nawet ok, reszty nie próbowałem i nie ciągnie mnie, mam już jakiś czas paczkę Tramalu 200mg i ją komuś sprezentuję, bo to totalnie nieciekawa substancja
ODPOWIEDZ
Newsy
Kuter US Coast Guard „Resolute” dostarcza do portu narkotyki o wartości 115 milionów dolarów

W minioną środę 58-letni kuter amerykańskiej straży przybrzeżnej (US Coast Guard) Resolute zawinął do macierzystego portu w St. Petersburgu na Florydzie z pokaźnym ładunkiem — 4395 kg kokainy i 2490 kg marihuany o czarnorynkowej wartości szacowanej na 115 milionów dolarów. Narkotyki zostały przejęte w wyniku operacji antynarkotykowych prowadzonych na wodach Karaibów, a zatrzymani w związku z tym procederem podejrzani wkrótce staną przed amerykańskim wymiarem sprawiedliwości.

Zielona patologia na Facebooku. Ministerstwo Zdrowia zabiera głos

Na Facebooku można znaleźć reklamy tzw. zielonych klinik, które obiecują swoim "pacjentom" szybki dostęp do medycznej marihuany. "W dużej mierze uzyskiwanie recept na tego rodzaju preparaty odbywa się albo w ogóle bez wywiadu medycznego" - ostrzega resort zdrowia.

Holandia zaostrza kary za narkotyki: Wyższe wyroki dla przemytników

Holandia, jeden z najbardziej liberalnych krajów Europy w kwestii narkotyków, podjęła zdecydowane kroki przeciwko przestępczości narkotykowej. Wprowadzenie nowych, wyższych kar więzienia dla przemytników, handlarzy oraz osób posiadających duże ilości twardych narkotyków ma sprawić, że kraj ten stanie się mniej atrakcyjny dla międzynarodowych grup przestępczych. Zmiany te mają również na celu zapewnienie większego bezpieczeństwa obywatelom Holandii.