Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Czy bralas/brales przed m/h jakies slabsze opioidy?
kodeina/tramadol sporadycznie
98
18%
kodeina/tramadol nalogowo
78
14%
nic, od razu morfina/heroina
42
8%
nie bralem nigdy morfiny/heroiny i sprawdzam wyniki
335
61%

Liczba głosów: 553

ODPOWIEDZ
  • 46 / 3 / 0
Ja zaczęłam od kodeiny i jej się trzymałam dłuższy czas. Pierwszy raz dał/zachęcił mi ją chłopak mojej najlepszej przyjaciółki jak miałam 15 lat i zakochałam się w tym stanie. Potem podkradałam mamie tramadol, a później (w miarę późno, 20 lat) wzięłam heroinę. No i skończyłam na programie metadonowym (naciskali na mnie wszyscy moi lekarze tu w Niemczech plus lekarze z psychiatryka)
Odtrułam się sama z małej dosyć dawki, bo 10ml. Ale nie chcę już tego nigdy przechodzić.. chociaż wiem, że żadna grupa narkotyków nie jest dla mnie tak atrakcyjna jak opio

Ale szczerze mówiąc, wolę działanie kody od hery. Tylko w Niemczech to chyba na głowie trzeba stanąć, żeby ją dostać.
  • 276 / 31 / 0
Użyłam helu tylko raz w życiu i zadziałał na mnie jak mój najpiękniejszy raz na kodzie.

Potem bałam się o zniszczenie swojego życia, więc notorycznie zażywałam kodę, by móc chociaż na chwilę wrócić do tego stanu. Na szczęście się nie udało.
Uwaga! Użytkownik Syropik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 53 / 9 / 0
Zaczęłam od morfiny dożylnie. Na dzień dzisiejszy biorę tylko morfinę jak i acetylowaną morfinę vel heroinę, aktualnie w znacznej większości tę pierwszą bo od kilku miesięcy trzymam się stałych dawek.
  • 154 / 10 / 0
Ja zanim zaczelem chorowac to nigdy nie bralem nawet apapu czy ketonalu ..nie bylo potrzeby wiec po co ? .. ale gdy zaczelem 5lat temu chorowac ... bol od samego poczatku byl okropny .. szybko mialem coraz silniejsze opio przepisywane i dawki w gore .. aktualnie petydyna iv morfina iv fentanyl ( plasterek pod jezyk ) oxycontin iv
Uwaga! Użytkownik michass902 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2429 / 576 / 155
Zaczynałam od kodeiny, parę razy trampek też wchodził, ale za nim nigdy nie przepadałam.
kodeinę brałam ok. pół roku, najpierw niby ,,na sportowo'', potem się wjebałam i musiałam ładować ponad 700 mg, więc przeszłam na równoważną dawkę majki, aż zaczęłam dochodzić do 250+ mg i.v. Z majką uzależnienie przyszło jeszcze szybciej, zarówno fizyczne, jak i psychiczne.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2727 / 343 / 0
Ja szczerze kodeiny nigdy nie bralem .. ale zaczelo sie od Tramalu jak dobrze pamietam .. pozniej bunondol nastepnie jak dobrze pamietam to bupra .. morfina ..metadon oxycontin fentanyl
  • 5 / 1 / 0
Ja to w ogóle zacząłem od uzależnienia od opiowraczki, co potem przeprowadziło mnie przez kodę, PST, buprę no i w końcu maję. Tbh teraz jak muszę szukać nowego kontaktu to cokolwiek się da próbuję znaleźć... Także psychicznie jestem gotów na hel albo fenta, więc prędzej czy później i w to się wjebię.
Ale hej, jakoś tam się w społeczeństwie dzięki temu funkcjonuje, studia nie studia, pierdu pierdu, jakoś idzie.
  • 2429 / 576 / 155
Spróbuję wypisać chronologicznie, w jakiej kolejności próbowałam różnych opio, mam nadzieję, że dobrze pamiętam:
Remifentanyl (w szpitalu) > kodeina > PST/makiwara > morfina > tramadol > heroina > DHC > Hydrokodon > fentanyl > oksykodon > buprenorfina > metadon > nalewka z opium.
Ostatecznie główną rolę w moim uzależnieniu odegrała najpierw kodeina, a później (do teraz) morfina.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2727 / 343 / 0
@taurinnn Hydrokodon ?
RemiFentanyl ? Co Ci bylo ze az remifentanyl dostalas ?

Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim ;) - taurinnn
  • 2877 / 258 / 0
oxy jest świetne, tramal chujowy, kodeina z prometą nawet ok, reszty nie próbowałem i nie ciągnie mnie, mam już jakiś czas paczkę Tramalu 200mg i ją komuś sprezentuję, bo to totalnie nieciekawa substancja
ODPOWIEDZ
Newsy
"Zdała sobie sprawę", że to "doskonały sposób na ukrycie biznesu narkotykowego". Nie żyje dziecko

Właścicielka nowojorskiego żłobka, w którym rok temu dziecko zmarło wskutek zatrucia fentanylem, przyznała się we wtorek do zarzutów posiadania i dystrybuowania narkotyków. Jak mówił prokurator, gdy Grei Mendez rozpoczęła działalność, "zdała sobie sprawę", że to był w rzeczywistości "doskonały sposób na ukrycie biznesu narkotykowego". Wyrok w sprawie kobiety ma zostać ogłoszony 3 marca. Grozi jej dożywocie.

Prezes znanej korporacji przyłapany na kupnie narkotyków

Stefan Kaufmann, prezes firmy Olympus, czołowego japońskiego producenta sprzętu optycznego, zrezygnował ze stanowiska – przekazano w oświadczeniu. Agencja AFP podaje, że niemiecki menedżer został oskarżony o kupno narkotyków.

E.coli i ołów znalezione w ulicznej marihuanie sprzedawanej Brytyjczykom

Stwierdzono, że marihuana uliczna w Wielkiej Brytanii zawiera niebezpieczne ilości pleśni, drożdży, ołowiu, E. coli i salmonelli.