Po Eva Vanuatu, którą spożywam, nie miałem ani razu negatywnych odczuć - nawet w połączeniu z GABA-ergikami, a powiem więcej. Obniżyłem dawkę Kava Kava do dwóch łyżeczek od herbaty wrzucone do woreczka bawełnianego, zawiązanego. Zalazłem letnią/ciepłą wodą i ugniatałem tyle ile uznałem za słuszne (ile mi się chciało). Potem powoli wypijam tę zawiesinę, a woreczek wrzucam do szklanki z wodą i zostawiam na cały dzień, potem powtarzam czynność przed snem, by wyciągnąć maximum z tej Kava Kava.
Doskonale relaksuje, szczególnie w upalny dzień. Do tego zapodane krople walerianowe w ilości jednego pozytywnego łyka (nie mam pojęcia ile to ml, bo przy dwóch łykach jest sennie, a nie bawiłem się w miarki). W takiej dawce działa synergistycznie. Można ofc spożyć Kava Kava w normalnej dawce kilkunastu gramów, ale przede wszystkim:
- można "mikrodozować" w celach zdrowotno/relaksujących
- obecnie jest to drogi środek i opakowania od vendora, mają po 50g, więc na 1,5 raza by starczyło, co rozumiem jako bezsens
- świetnie działa w miksach z innymi substancjami m.in. 1mg lorazepamu lub olejek lawendowy, tak jak pisałem powyżej: waleriana, melisa
Nie warto kupować produktów od nieznanych sprzedawców. Mogą oni nie tylko wprowadzać własne produkty (opakowania) z trefną Kava Kava, ale też podszywać się pod renomowane firmy sprzedające "Noble" "Premium" itd. Ja mam obecnie jednego ulubionego vendora, ale o tym to już rozmawiamy w dziale Sprzedawcy+
Dodano akapity -- 909
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.