Zainteresowała mnie ona ,ponieważ jej czas kwitnienia wydaje się być krótki (45-55 dni jak podaje jedno źródło).
Czy nada się ona na outdoor w tym sezonie i czy warto do połowy czerwca zasadzić takowe?
Generalnie bałbym się kupić tego na outdoor w większej ilości - raczej tylko ze 2 pestki w ramach ciekawostki.
Teoretycznie ma krótki czas kwitnienia i mogłaby dojść, ale nie wiadomo, jak radzi sobie np z naszą wysoką wilgotnością powietrza... może być grymaśna.
2 uprawy z takich pestek i rezultaty były naprawdę dobre (mam na myśli krzaki).
Alternatywnie można zakupić jakieś tanie pestki (rzędu 15 zł za sztukę). Ja bym zaczął od sezonów, albo wolnych i dużych automatów. Szybkie automaty praktycznie nie wybaczają (podobno) błędów.
W Kolejnych uprawach (już z nabytym doświadczeniem i wiedzą) można kupić pestki od renomowanych producentów.
Jeśli chodzi o pełnosezonówki to Passion #1, Easy Sativa, Maroc, Shaman, Purple #1 - wszystkie do dostania za około 80 zł/ 3 sztuki. Do tego 100 zł na ziemie + nawozy i mamy fajny budżetowy outdoor, bez spinania się o to, że może nie wyjść żadna femka. 80 zł to nie majątek, a geny mają bardzo spoko, tak samo jak działanie. No chyba, że ktoś ma 14 lat i żyje z kieszonkowych, a taki hajs to dla niego być albo nie być
Jeśli chodzi o automaty i ma być budżetowo to słyszałem dobre opinie o Grzech Grow Seeds.
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Jeśli ktoś jest na starcie nastawiony tylko i wyłącznie na jak największy i najlepszy plon, to oczywiście lepiej kupić feminizowane.
05 lipca 2019jezus_chytrus pisze: Z moich wydłubanych pestek na ok 20 krzaków (które przetrwały do zakwitnięcia) tylko 2 chamy się trafiły. Może to fart, a może jest jakieś racjonalne wytłumaczenie tej anomalii. Teoretycznie powinno być pół na pół.
Plantacje na handel składają się zazwyczaj tylko z żeńskich krzaków, więc jeśli w worku z paleniem znajdziemy pestki z których wyrastają tylko żeńskie to prawdopodobnie dlatego, że któraś żeńska pohermiła (ale bardzo delikatnie) albo doszło do apomiksji. 50/50 było by tylko wtedy gdyby została zapylona pyłkiem z męskiego krzaka, a o taką sytuacje w komercyjnej uprawie raczej trudno.
Czyli pestki zrodzone z hermy są zazwyczaj żeńskie? Dobrze zrozumiałem?
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
05 lipca 2019jezus_chytrus pisze: Czyli pestki zrodzone z hermy są zazwyczaj żeńskie?
Jedno jest pewne - nie będą męskie.
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.