Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 567 / 53 / 0
29. Nie opalaj lufy nad kuchenką gazową.
"Even the smallest person can change the course of the future"
  • 2 / / 0
SoulTrance pisze:
29. Nie opalaj lufy nad kuchenką gazową.
A to niby czemu ?
  • 1864 / 701 / 0
Ja opalałem rurę od bonia nad palnikiem kuchenki %-D
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 567 / 53 / 0
Rura od bonia jest dużo dłuższa od zwykłej lufy z kiosku ;p. No ja mam z takimi praktykami nieprzyjemne wspomnienia tym bardziej, że byłem naocznym świadkiem jak ziomek sobie połowę brody spalił bo nie do końca rozumiał, że jak odkręci gaz i da iskrę to początkowo całkiem spory płomień bucha :D
"Even the smallest person can change the course of the future"
  • 1 / / 0
30. Zawsze miej dobrego ziomeczka ktory cos poda albo zwinie jak nie dajesz rady
  • 8103 / 914 / 0
31.Pal tylko z dobrymi znajomymi albo samemu.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 10 / / 0
32. W razie przypału nie mów od kogo miałeś sort.
  • 12790 / 2475 / 0
Przypomniała mi się zabawna sytuacja sprzed ponad dekady.
Mieszkałem jeszcze w rodzinnym mieście i poszedłem z kumplem w teren zajarać. Spotkaliśmy tam grupę takich młodych gim-asów, którzy jarali dobry hasz (bardzo dobry nawet). Jeden z nich wcześniej popił wódki i spał nieprzytomny. Oni debatowali, co z nim zrobić - pojawiały się głosy, że może zawlec pod DOM, ale w końcu zwyciężyła opcja, żeby zostawić tak, jak leży...
Na koniec wyciągnęli mu z kieszeni napoczęte 5 g haszu (to on częstował) i powiedzieli, że lepiej by oni go zabrali, niż miała by to zrobić policja / pogotowie, albo ktoś obcy...
Oczywiście chłop był przekonany (jak już doszedł do siebie), że hasz zgubił.
Zgadzam się zatem (wyjątkowo) z Ujebanym odnośnie 31 : )
  • 567 / 51 / 0
33.zawsze miej przy sobie telefon zeby puscic sobie chocby ulubiona muzyke
34.idac w miejscach publicznych zawsze chowaj w majty zeby nie ryzykowac zbytnio.
35.do 30 min po spaleniu nic nie jedz,szkoda fazy
36.Jak czujesz ze klepie slabiej,badz krocej zrob przerwe,lepiej wykorzystasz palenie w ten sposob.Chocby 1 dniowa.

(EDIT Jezus - poprawiona numeracja :))
THC :liść:
  • 12790 / 2475 / 0
34 - ja unikam wychodzenia z tematem z domu. Jeśli już, to trzymam zawiniątko w zaciśniętej dłoni - gotowe do wyrzucenia.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści

W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.