Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 567 / 53 / 0
29. Nie opalaj lufy nad kuchenką gazową.
"Even the smallest person can change the course of the future"
  • 2 / / 0
SoulTrance pisze:
29. Nie opalaj lufy nad kuchenką gazową.
A to niby czemu ?
  • 1864 / 701 / 0
Ja opalałem rurę od bonia nad palnikiem kuchenki %-D
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 567 / 53 / 0
Rura od bonia jest dużo dłuższa od zwykłej lufy z kiosku ;p. No ja mam z takimi praktykami nieprzyjemne wspomnienia tym bardziej, że byłem naocznym świadkiem jak ziomek sobie połowę brody spalił bo nie do końca rozumiał, że jak odkręci gaz i da iskrę to początkowo całkiem spory płomień bucha :D
"Even the smallest person can change the course of the future"
  • 1 / / 0
30. Zawsze miej dobrego ziomeczka ktory cos poda albo zwinie jak nie dajesz rady
  • 8103 / 914 / 0
31.Pal tylko z dobrymi znajomymi albo samemu.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 10 / / 0
32. W razie przypału nie mów od kogo miałeś sort.
  • 12795 / 2486 / 0
Przypomniała mi się zabawna sytuacja sprzed ponad dekady.
Mieszkałem jeszcze w rodzinnym mieście i poszedłem z kumplem w teren zajarać. Spotkaliśmy tam grupę takich młodych gim-asów, którzy jarali dobry hasz (bardzo dobry nawet). Jeden z nich wcześniej popił wódki i spał nieprzytomny. Oni debatowali, co z nim zrobić - pojawiały się głosy, że może zawlec pod DOM, ale w końcu zwyciężyła opcja, żeby zostawić tak, jak leży...
Na koniec wyciągnęli mu z kieszeni napoczęte 5 g haszu (to on częstował) i powiedzieli, że lepiej by oni go zabrali, niż miała by to zrobić policja / pogotowie, albo ktoś obcy...
Oczywiście chłop był przekonany (jak już doszedł do siebie), że hasz zgubił.
Zgadzam się zatem (wyjątkowo) z Ujebanym odnośnie 31 : )
  • 567 / 51 / 0
33.zawsze miej przy sobie telefon zeby puscic sobie chocby ulubiona muzyke
34.idac w miejscach publicznych zawsze chowaj w majty zeby nie ryzykowac zbytnio.
35.do 30 min po spaleniu nic nie jedz,szkoda fazy
36.Jak czujesz ze klepie slabiej,badz krocej zrob przerwe,lepiej wykorzystasz palenie w ten sposob.Chocby 1 dniowa.

(EDIT Jezus - poprawiona numeracja :))
THC :liść:
  • 12795 / 2486 / 0
34 - ja unikam wychodzenia z tematem z domu. Jeśli już, to trzymam zawiniątko w zaciśniętej dłoni - gotowe do wyrzucenia.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.