Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
1.Czy lubisz jarac ?
1.Cały czas.
444
39%
2.raz w tygodniu.
160
14%
3.Jaram i miksuję
226
20%
4.Nie miksuję bo to Świętokradztwo.
59
5%
5.raz w miesiącu.
116
10%
6.Jaram jak ktoś postawi.
123
11%

Liczba głosów: 1128

Zablokowany
  • 200 / 16 / 0
2 mies? Wystarcza nawet 2 tygodnie ;)
  • 1100 / 273 / 0
06 czerwca 2019barste pisze:
Jestem zaskoczony rozmową o tych samarkach i stracie mocy.
Przecież jak kupujecie towar od dilera to oni tylko trzymają w domu to w samarkach, to już na wstępie jest ono słabsze? :pacman:
ale kto mówi o spadku mocy? chodzi o to, że źle przechowywane zioło za mocno sie rozsycha, kruszy sie , traci aromat, a to też jest dla wielu potheadów istotne
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1864 / 699 / 0
Jazz ma klepać, a nie wyglądać. Już nie raz miałem super wyglądającego śmierdziela o mocy mniejszej, od mizernie wyglądających topów ze słabym aromatem.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 1100 / 273 / 0
może i klepać i wyglądać, nie wspominając o zapachu i tym, że przesuszony się za szybko pali
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 233 / 99 / 0
06 czerwca 2019jezus_chytrus pisze:
Alternatywą dla słoików są drogie pudełka drewniane zwane humidorami (głównie z cedru, w których pakuje się dobre cygara). Nie testowałem nigdy, bo są zwyczajnie za drogie : )
Nie trzeba wydawać fortuny na humidory. Dziwne że nawet najwięksi koneserzy zioła w tym kraju trzymają temat w folii(przecież ten brązowy nalot na worku to stracone trichomy i żywica) i nie znają saszetek Boveda ;) Taka saszetka wrzucona do słoika utrzymuje materiał w idealnej wilgotności(teoretycznie idealnie jest miedzy 59-63%). Jak jest za suche to nawilży, jak jest za wilgotne to obniży wilgotność. Dodatkowo pomaga utrzymać wagę, moc i powoduje wolniejszą degradacje ważnych kannabinoidów. Koszt saszetki to ok. 5-10zł. Osobiście nie używam, bo do waporyzatorów idealne dla mnie jest zioło super suche.
What you smoking?
  • 995 / 104 / 0
05 czerwca 2019jezus_chytrus pisze:
Materiał powinien zajmować jakieś 75% - 80% słoika.
Dlaczego?
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12555 / 2434 / 0
To porada wyczyta w artykułach o curingu (a trzymanie tematu w słoiku to coś podobnego).
Faktycznie - zapomniałem o tych saszetkach. Jeśli uda się coś zebrać w tym sezonie, to na pewno je sprawdzę.
  • 233 / 99 / 0
Wychodziłoby z tego że trzymanie 1g w słoiku który mieści 5g, czyli 20% słoika, nie ma sensu, a to przecież bzdura. Każdą ilość którą chcemy przechować dłużej niż tydzień warto trzymać w szklanym pojemniku.
What you smoking?
  • 12555 / 2434 / 0
^
Jasne że tak - to, ile tam zapakujemy to sprawa drugorzędna (o ile nie napchamy pod samą zakrętkę i ubijemy).
  • 995 / 104 / 0
Siedze sobie podchmielony i upalony i naszla mnie rozkmina nt. szkodliwosci sciagania "wiader". Czytalem art o szkodliwosci picia wody z plastikowych butelek (uwalnia sie jakas czesc / jednostki plastiku, ktore dostaja sie do organizmu). Zwykle picie wody. Palenie wiader to moim zdaniem bardzo niezdrowa metoda na dluzsza mete (bo pod wplywem wysokiej temperatury ile szkodliwych zwiazkow chemicznych sie uwalnia z dymem). Juz nigdy nie zainstaluje wiadra (kiedys nawet lubilem ta "droge administracji" - ze wzdledu na wysokiej klasy efektownosc i efektywnosc tym bardziej).

Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.