Zajebisty sposób dla leniwych
Dla tradycjonalistów - mleko i miód też zrobią swoje. W oryginalnej recepturzy bhang to jest to co zostaje z oleju po odsączeniu materiału roślinnego, ale ja jem ze skruszonymi liśćmi i kwiatami - są pyszne i bardzo zdrowe. Pełno w nich wartościowych składników odżywczych.
Ale mam pytanie techniczne. Ostatnio przygotowałem bhang podgrzewając zioło w oleju ponad godzinę (robiłem większą ilość, na zapas). Widziałem też przepisy w których ludzie to robią kilka bitych godzin w piekarniku. Zastanawiam się - skoro działa po 15 minutach, po co robić to np. 4-6h? Co z temperaturą? Ile tracę z moich konopi jeśli idę na łatwiznę?
na ale 6 godzin to gruba przesada jednak
SKŁADNIKI
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki cukru
3 płaskie łyżki kakao
4 łyżki mleka
1 całe jajko
3 łyżki masła/margaryny
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 zadowalającej jakości haszysz
1.W misce wymieszaj suche składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia i cukier
2.Do rondelka daj 3 łyżki masła/margaryny
I mieszaj na małym ogniu.
3.następnie dodaj haszu do rondelka I go rozpuść
4.Dodaj jajko, haszowe masełko, mleko do miski i dokładnie wymieszaj.
5Masę przelej do dwóch kubków lub filiżanek o pojemności ok. 200 ml.
6.Wstaw do mikrofalówki, ustaw moc na 800W, oraz czas na 2,5 - 3 minuty.
7.zjedz swoje dzieła I czekaj na faze
Jak myślicie? Ten przepis ma potencjał?
Zamierzam go niedługo wypróbować %D
Mi by się nie chciało tyle bawić z pieczeniem 1 ciastka z 0.5 g : )
Gwarantuję, że metoda z jogurtem działa jak należy.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.