O alkoholu nie wiedziałem, dziś wypiłem akurat dwa piwa, bo pani psychiatra mi powiedziała, że bez problemu można bardzo sporadycznie pić, ale małe ilości.
Ale w takim razie będę teraz unikał go całkiem, co w sumie nie sprawi mi kłopotu.
O ćpaniu nawet nie myślę, sam się zgłosiłem do psychiatry, więc chcę "wyzdrowieć", a nie zniszczyć się zupełnie.
Terapia ogólnie faktycznie będzie przydatna, psychiatra mi powiedziała, że będziemy prowadzić farmako i psychoterapię, ale kiedy mi dała skierowanie dopiero na czerwiec to pomyślałem, że wizyty zapewne będą raz w miesiącu, jak nie rzadziej.
Jeśli będzie tak jak mówisz, to reszta już z górki, zwłaszcza, że właśnie skończyły mi się największe stresy.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc i rady.
Mam pytanie do użytkowników esci. Ostatnio na dulsevi w okresie ponownego wdrożenia miałem okropny zjazd. Objawy jak na zespole serotoninowym. Odstawiłem i mam zmienić właśnie na escitalopram(nexpram). Może być podobny efekt i czy każdy lek może spowodować podobne objawy? Wiem że to kwestia indywidualna bo każdy reaguje inaczej, ale wolę zapytać. Pozdrawiam
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Esci ma okres półtrwania 27-32 h. Dawkę się bierze raz na dobę (tzn. podobno można inaczej, ale zazwyczaj tak). Po 24 h esci nie rozpadnie się jeszcze nawet do połowy, więc stężenie branej dawki będzie utrzymane powyżej 50% (coś około 56). Po 24 h bierzemy kolejną dawkę i znowu stężenie się podnosi, bo ma poziom startowy 56%, więc jest już 56%+x%, potem 56%+2x% itd. z kolejnymi dawkami.
A więc po jakimś czasie brania 10 mg raz na dobę w końcu możemy dojść do punktu, w którym esci tak się skumuluje, że w żyłach będzie krążyło więcej niż 10 mg. Prawda?
Tak jak mówiłem, nie znam szczegółów chemii, nie wiem, co się dzieje jeszcze po drodze z tym, ale bardzo mnie to ciekawi, więc może wypowie się ktoś, kto ma pojęcie i mnie poprawi.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
21 maja 2019lady in the radiator pisze: Jak z zaburzeniami erekcji po odstawieniu? Jestem na trzecim dniu i już widzę, że są.
Dostałem ten lek na zaburzenia lękowe, ale szczerze, jeśli po zakończeniu leczenia mam mieć flaka, to już wole bulić za psychoterapeute.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.