Swoją drogą w jednej aptece obok mnie bardziej opłacalne są mniejsze opakowania (niecałe 7 zł za 10, i 13,90 zł za 16).
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
On her ship tied to the mast
To distant lands
Takes both my hands
Never a frown with golden brown
Tamten wpis wyjątkowo zapadł mi w pamięć, uśmiałam się czytając go :D
ide sobie do mojej drugiej ulubionej aptekarki, bardzo miłej.. w sumie mi nigdy nie sprzedała dwóch.
Wchodzę z uśmiechem, standardowa gadka, ''a dwóch mi pani nie sprzeda''
''wie pan, że jestem jędzą''
''nie no. bez przesady hihi, a jak wyjdę i wyjdę sprzeda pani''
'' no.. ale pan musi tak wejść, żeby pana monitoring zauważył''
''eh, taki młody chłopak się niszczy, a już widziałam, że u pana lepiej''
email: 853156@protonmail.com
jak chcesz sobie kode podbic to masz: benzo, baklo, grejfrt, pregabalina, gabapetyna(chyba), i odpowiednie neuroleptyki
i grejprfut czy jak to gówno się nazywa TAK ŚREDNIO BYM POWIEDZIAŁ
email: 853156@protonmail.com
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.