Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
Z kolei mi się chyba trafił porządny: po połówce papierka z 210ug LSD miałem całkiem widoczne OEVy - jasne miejsca obrazu mrygały na kolorowo, twarz miała wielką ochotę rozpłynąć się fraktalami, paragrafy tekstu który czytałem przekrzywiały się na prawo i na lewo :)
Z kolei po 125 albo 140 tego samego sprzedawcy (nie pamiętam, co w końcu kupiłem) było kolorooowo. Rzeczy zbliżały się i oddalały, kwiaty na obiciu tapczanu pływały, kartki się robiły mokre ni z tego ni z owego, na skraju pola widzenia piękne fraktale, wszystko się wykrzywia, a na obrazie zamiast twarzy, były cztery, wirujące i tęczowe. Tyle.
Będę tęsknił za tym vendorem. Miał 5 gwiazdek od LSD Avangers.
EDIT: Ktoś napomknął że 150mcg to prawie jak 200mcg, czy tam na odwrót. Nie.
Zeby nie bylo offtopu: u mnie wizuale po LSD to glownie fraktalizacje i pastelowe barwy, nie doswiadczam efektow kolorowych (tu raczej HO-MET) mimo zwiekszania dawek. Ale i tak jest zajebiscie :D
- cały obraz się rozciągał, takie smugi :D i momentami bardzo krzywo
- występowało bardzo intensywne zjawisko mikropsji i makropsji
- wszystkie barwy zmieniały ciągle kolory (dokładnie jak na tych różnych gifach LSD np. http://cdn.gifbay.com/2012/10/lsd_cat_2-6982.gif )
- wszędzie widać wzory, wgłębienia, ulepszony "pattern recognition"
- CEVy: fraktale, mnóstwo obrazów wychodzących z wyobraźni, mocno animowane, bardzo szczegółowe, neonowe/pastelowe nasycone barwy
- synestezja z muzyką na uszach
- tęcza na powiekach :)
Myco-Maniac
Dotychczas jadyny efekt jaki udalo mi sie osiagnac to jakby rozplywanie sie powierzchni i wyostrzenie konturow (wglebienie w korze drzewa robi sie dwa razy glebsze). Ostatnio po wiekszej dawce 200ug tez nic niezwyklego sie nie pojawilo, do powyzszych efektow dolaczylo jedynie jakby rozwarstwienie w sensie takim jak z bliska sie spojrzy na reke i widac ja 2 razy, mialem wrazenie raczej jakbym zmieszal LSD z alko, a nie wzial solidna dawke.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe