Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1081 / 33 / 0
No i stalo sie - wypilem pol piwa 5% - faza jak normalnie po 2.
1szego dnia poszedlem spac normalnie
2 go tez
dzisiaj 3 dzien ale czuje na glowie cos a la chemiczny kac. Teraz mysle ze nie warto bylo pic tego browara jak po 3 dniach jeszcze czuje niefajne efekty. Nie jest to nic mega duzego ale denerwuje i przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu. alko jest przereklamowane - zwlaszcza po odstawce benzo

Mam nadzieje ze jutro mi to juz przejdzie.

pozdro
  • 54 / / 0
przypisałem z tematu post3212223.html?hilit=omamy#p3212223

o kurde ale miałem jazdy po braniu od ( bralem alpre juz wczesniej (50x2mg (poczatek 8 marca dawki 2-4+ mg ok od 10 kwietnia dawki 1-2mg kwietnia ) ) i nagłym odstawieniu na tygodniowym pobycie na chirurgii 1 maja (bez brania leku)
Po ok 4 dniach miałem najbardziej hujowe schizy ze
np
byl atak atomowy na 16 miast PL - do dziś w to wierzyłem dopóki siostra nie potwierdzila .
nie było ?? kurwa czułem fale uderzeniowa po wybuchu, wyszedłem na balkon przez okno z zlamana noga , chodzilem po balkonie , widzialem jak inni skacza i od razu zabieraja ich na ratowanie zycia i chcialem skakac (zabić sie ) - nie skoczylem bo sie zawahałem.. Rzeczy przyniesione przez siostre do jedzenia uważałem za pokryte fala uderzeniowa i ich nie jadlem, ze media blokuja informacje o ataku a inne osoby musza o tym mowic okrezna droga

- koleś z pokoju gra na imprezie i pali coś z systemem pełnej dymu na cały pokój
- ze rozbieraliśmy na imprezie system miliona mikrofonów i co chwile zostawalo 1 zrodlo dzwieku.

i wiele wiecej gdzie nie jestem pewny co bylo prawda a co nie.

bralem alpre juz wczesniej (50x2mg (poczatek 8 marca dawki 2-4+ mg ok od 10 kwietnia dawki 1-2mg kwietnia ) ) zostala mi 1 paczka. brac ją ? powiniemem skonczyc brac po 12 tygodniach (24 maj)?

z tymi efektami odstawienia i co zostawily w psycyhice co zrobic ? isc do psychologa czy psychiatry?? Mialem dezorientacje (podobno wchodzilem ludziom do pokojow) , poczucie zmiany otoczenia lub własnej osoby (ze mnie nie lubia i chca mi zrobic krzywde), omamy

teraz jestem 2 dzien i biore po 2 mg / dzien alprazolamu
Benzodiazepiny mogą powodować zależność fizyczną i psychiczną. Jeśli dojdzie do wytworzenia
zależności fizycznej nagłe przerwanie stosowania leku Xanax może wywołać objawy odstawienia: ból
głowy, mięśni, nasilony lęk, uczucie napięcia, pobudzenie, dezorientację, drażliwość, poczucie zmiany
otoczenia lub własnej osoby, upośledzenie słuchu, sztywność i mrowienie kończyn, nadwrażliwość na
światło, hałas i dotyk, omamy i napady padaczkowe, bezsenność i zmiany nastroju. Objawy te są
zwykle bardziej nasilone u pacjentów leczonych długotrwale, dużymi dawkami benzodiazepin oraz w
przypadku nagłego lub szybkiego odstawiania leku.
  • 209 / 15 / 0
Jak radzicie sobie z derealizacją? Wszystko przy odstawce mogę znieść ale tej derealizacji i uczucia że zaraz wyjdę z siebie nie mogę przeżyć
  • 995 / 98 / 0
@Janowsky

No niestety będziesz musiał to przeboleć. Można by dorzucić jakiś lek , ale moim zdaniem , nie miałoby to większego sensu. Tutaj odstawiasz benzo - a w drugi medykament byś zaczął się pakować.

Powodzenia i trzymaj się
[H]R Crew
  • 449 / 40 / 0
04 maja 2019london5 pisze:
Skręt trwał dwa tygodnie, byłem w NL. Nie miałem nic na odstawkę, nie spałem praktycznie nic, alko chuja pomagało.
Wróciłem do PL na urlop, i jeszcze z tydzień mnie trzymało.
Czułem się jak zoombie, zero motywacji, lęki, zimne poty, drżenie itp. Po czasie samo przeszło.
O kurwa, jak ja nie tego nie zazdroszczę. Nie miałeś padaki ani nic? Ja po długim czasie na alprze i alko boję się przestać..
  • 995 / 98 / 0
Ryzyko wystąpienia padaczki znacznie się zwiększa, gdy lecisz długo na benzo i odstawiasz sposobem "cold turkey" czyli od razu zerujesz, bez redukcji dawek.
Właściwie nie masz się czego bać, rozpisz sobie plan odstawki, załatw profilaktycznie np. Depakine ( p. padaczce ) i spokojnie wyjdziesz z tego. Pierwsze kilka tyg będzie ciężkie ale zobaczysz , że warto było.
[H]R Crew
  • 980 / 84 / 0
Nienawidzę tych szatanskich skurwysynow, obym już nigdy po nie nie sięgał
Po nic co tyra gaba
Ostatni mini ciąg nie dał mi żadnej satysfakcji, żadnych namacalnych korzyści a zabrał naprawdę bardzo dużo
  • 23 / 2 / 0
Witam, jest to mój pierwszy post i to w tak parszywym dziale jak Benzo-Odstawienie ale no coż. Zycie.... A mianowicie tak, szukam porady jak odstawic do maja Alpre w dawce ostatnio srednio 2-3mg. Wczoraj troche wiecj+alko no i weszedl level wszytsko ze wszystkimi o wszystkim heh. Dobrze ze mni nie posiolo z chaty zawsze moralniak troche mniejszy. Wiec mam do pomocy pregbe no i og magika cos na sen wezme. Mam nadzieje ze mitre. Musze zdredukowac jak najszybciej funkcjonujac w maju powidzmy na 80% a potem chcialbym od czerwca miesiac chorowac w domu poniwaz caly czerwic mam urlop wic moge zdychac :D. mam chyba jeszcze karmabazepine ale nie wiem czy to nie zwazywi mnie w maju. to chyba tyle ? jakis porady? dodoam ze naczytalem sie juz tego watku ale jestem i tak glupi...

8.05.2019 scalono - 04pain

9.05.2019
środa rano-2mg 1mgSr 1mg zwyklu
czwartek-2mg 1mgSr 1mg zwyklu
piatek-2mg 1mgSr 1mg zwyklu
sobota-2mg 1mgSr 1mg zwyklu
niedziela-2mg 1mgSr 1mg zwyklu
poniedziałek-2mg 1mgSr 1mg zwyklu
wtorek-2mg 1mgSr 1mg zwyklu
15.05.2019
środa-1,5mg 1mgSr 0,5 zwykly
czwartek-1mgSr 0,5 zwykly
piatek-1mgSr 0,5 zwykly
sobota-1mgSr 0,5 zwykly
niedziela-1mgSr 0,5 zwykly
poniedzialek-1mgSr 0,5 zwykly
wtorek-1mgSr 0,5 zwykly
22.05.2019
środa-1mg 1mgSR
czwartek-1mg 1mgSR
piatek-1mg 1mgSR
sobota-1mg 1mgSR
niedziela-1mg 1mgSR
poniedzialek-1mg 1mgSR
wrotek-1mg 1mgSR
29.05.2019 do 2.06.2019
środa- 0,5mgSR
czwartek-0,5mgSR
piatek-0,5mgSR
sobota-0,5mgSR
niedziela-0,5mgSR
Moge jeszcze pojechac np. tak od 3.06.2019 do 9.06.2019
poniedzialek- 10mg diazepam
wtorek-10mg diazepam
sroda-10mg diazepam
czwartek-10mg diazepam
piatek-10mg diazepam
sobota-10mg diazepam
niedziela-10mg diazepam
No i zero, Zbyt ambitnie? Do tego bede mial caly czas pregbe 150mb+cos na sen. Moze od magika jakies SSri poprosic?
Czekam na sugestie i porady ;+-)-(
PROŚBA O SCALENIE JESLI KONIECZNE
Uwaga! Użytkownik PaVlo1702 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 438 / 122 / 0
Pytam teoretycznie, ale i chciałbym rzucić rolki, które zażywałem w dawce 10-15 mg, także jako zagryzkę do tramca przez ok 2 tygodnie, w tym miałem 3 dniowy niemiły epizod z alprą (zjadłem jej w sumie 4,5 mg). Czy pomijając oczywiście kwas walproinowy, środki takie jak pregabalina czy fenibut coś dadzą? Korci mnie też baklo, ale on w przeciwieństwie do fena obniża próg drgawkowy. Zdobycie fena nie jest problemem, jedno kliknięcie, a pregę w domu mam w dużej ilości. Co powinien (teoretycznie) dać fenibut? Raz, że zablokuje szalejący glutaminian, podziała też jako słaby agonista GABA-A (musi to być więc relatywnie duża dawka), ma jakieś tam działanie przeciwdrgawkowe (choć tu doniesienia są sprzeczne), no i powinien zniwelować doła podnosząc poziom dopaminy. Sprawy epileptyczne powinien załatwić walproinian (karbę bardzo źle znoszę). No i tylko zostaje jeszcze coś na sen. Myślę, że może mianseryna albo wspomagać się kroplami walerianowymi. Problem z fenibutem mam taki, że mam na niego gigantyczną tolerkę, więc alternatywą jest baklofen. Przy dawce walpro 1000 mg/d jego działanie na próg drgawkowy nie powinno mieć większego znaczenia. A zejście z baklofenu i fenibutu to w sumie pryszcz przy tych "pigułkach szczęścia". No i mam jeszcze trzy plasterki bupry 70mcg, więc jakoś tam obstawiony jestem. Chciałbym jednak znać Wasze zdanie, na temat leczenia odstawki benzo przy pomocy GABA-B/GHB-ergików. Pisał ktoś wcześniej też o pregabalinie. No, ona teoretycznie powinna zniwelować częściowo lęki poprzez wpływ na NMDA, potencjalizując też działanie walproinianu (ogólne zwiększenie puli GABA). Natomiast baklo i fenibut przynajmniej częściowo powinny zredukować psychicznego doła, poprzez ich mieszanie w układzie nagrody. Co oczywiście jest pchaniem się w kolejne uzależnienie, ale które jest tu "mniejszym złem"...
  • 54 / / 0
08 maja 2019PaVlo1702 pisze:
Witam, jest to mój pierwszy post i to w tak parszywym dziale jak Benzo-Odstawienie ale no coż. Zycie.... A mianowicie tak, szukam porady jak odstawic do maja Alpre w dawce ostatnio srednio 2-3mg. Wczoraj troche wiecj+alko no i weszedl level wszytsko ze wszystkimi o wszystkim heh. Dobrze ze mni nie posiolo z chaty zawsze moralniak troche mniejszy. Wiec mam do pomocy pregbe no i og magika cos na sen wezme. Mam nadzieje ze mitre. Musze zdredukowac jak najszybciej funkcjonujac w maju powidzmy na 80% a potem chcialbym od czerwca miesiac chorowac w domu poniwaz caly czerwic mam urlop wic moge zdychac :D. mam chyba jeszcze karmabazepine ale nie wiem czy to nie zwazywi mnie w maju. to chyba tyle ? jakis porady? dodoam ze naczytalem sie juz tego watku ale jestem i tak glupi...

8.05.2019 scalono - 04pain

9.05.2019
środa rano-2mg 1mgSr 1mg zwyklu
czwartek-2mg 1mgSr 1mg zwyklu
piatek-2mg 1mgSr 1mg zwyklu
sobota-2mg 1mgSr 1mg zwyklu
niedziela-2mg 1mgSr 1mg zwyklu
poniedziałek-2mg 1mgSr 1mg zwyklu
wtorek-2mg 1mgSr 1mg zwyklu
15.05.2019
środa-1,5mg 1mgSr 0,5 zwykly
czwartek-1mgSr 0,5 zwykly
piatek-1mgSr 0,5 zwykly
sobota-1mgSr 0,5 zwykly
niedziela-1mgSr 0,5 zwykly
poniedzialek-1mgSr 0,5 zwykly
wtorek-1mgSr 0,5 zwykly
22.05.2019
środa-1mg 1mgSR
czwartek-1mg 1mgSR
piatek-1mg 1mgSR
sobota-1mg 1mgSR
niedziela-1mg 1mgSR
poniedzialek-1mg 1mgSR
wrotek-1mg 1mgSR
29.05.2019 do 2.06.2019
środa- 0,5mgSR
czwartek-0,5mgSR
piatek-0,5mgSR
sobota-0,5mgSR
niedziela-0,5mgSR
Moge jeszcze pojechac np. tak od 3.06.2019 do 9.06.2019
poniedzialek- 10mg diazepam
wtorek-10mg diazepam
sroda-10mg diazepam
czwartek-10mg diazepam
piatek-10mg diazepam
sobota-10mg diazepam
niedziela-10mg diazepam
No i zero, Zbyt ambitnie? Do tego bede mial caly czas pregbe 150mb+cos na sen. Moze od magika jakies SSri poprosic?
Czekam na sugestie i porady ;+-)-(
PROŚBA O SCALENIE JESLI KONIECZNE
https://www.benzo.org.uk/polman/bzsched.htm#s13
ODPOWIEDZ
Newsy
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.