uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 1957 / 230 / 0
Temat być może bardziej nadaje się do działu prawo, aczkolwiek nie wiem, gdzie go umiejscowić. Jeśli moderacja wie, to proszę o przeniesienie, a jeśli są już odpowiedzi to przepraszam, ale nie umiem szukać, jestem upośledzony i w ogóle, etyka nakazuje mi wybaczyć.

Co grozi w dzisiejszych czasach za uprawę na własnym ogródku 3 krzaczków z małą ilością THC? Tak do 5% albo i mniej, to raczej nie ma żadnego znaczenia, ale i tak bym się w razie co wykręcał, że miała być zawartość THC poniżej 0,5%, i jestem niewinny.

No i jak wygląda w świetle prawa uprawa z zaw. poniżej 0,5%? Chyba już można legalnie, skoro na allegro susz chodzi, co?
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1037 / 245 / 0
Z tego co wiem ilość THC raczej nie była by brana pod uwagę wrzucili by to zwyczajnie pod uprawę konopi indyjskich nie ważne czy miały by THC 3 czy 30 % THC jakby złapali cię z 3ema krzakami na własny użytek, nie handlował byś niczym i nie jesteś karany to mógł byś wnieść u umorzenie postępowania spowodu małej szkodliwości społecznej czynu, ale prędzej przybiją ci uprawę i dwa lata w zawiasach
Chyba z zawartością poniżej 0,2% THC jest dopuszczona przez prawo ale uprawa musi być zgłoszona chyba w urzędzie miasta/gminy żeby wydać specjalne pozwolenie wtedy jak suki wpadną na działkę wyrwać krzaki pokazujesz papier i kladziesz na nich lache nic nie mogą zrobić inaczej potraktują to za uprawę konopi indyjskich i twoje gadanie nic nie da.
  • 995 / 104 / 0
Grozi powazny przypal. Myslisz, ze oni beda wchodzili w dyskusje, jaka jest procentowa zawartosc THC tych roslinek? Haha. Wezma lapskami powyrywaja te krzaki i wrzuca calosc na wage z lodygami, wszystkim, pewnie resztkami ziemi a potem przybija uprawe i posiadanie. Z grubsza tyle.
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8103 / 914 / 0
W najlepszym wypadku dostaniesz zawiasy a w najgorszym pójdziesz siedzieć.Ale, żeby pójść siedzieć musiałbyś mieć wielkiego pecha.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 12791 / 2475 / 0
Jeśli nie był wcześniej karany, to jest duża szansa na uniknięcie kratek.
  • 1957 / 230 / 0
Kurdę, nie mogę obecnie mieć zawiasów, jak będę miał inną pracę, to sobie zaryzykuje. Teraz posadzę włókniste i napiszę to biurokratyczne gówno do prezydenta miasta, z nadzieją, że sąsiedzi nie zadzwonią na psy, zanim to pismo rozpatrzą, te jebane biurwy szmatławe.

Nawet tym biurokratycznym sukinsynom haracz trzeba płacić za posadzenie rośliny...

<mnóstwo narzekania na kraj w którym żyjemy>

<jeszcze więcej psioczenia na Polskę>

Co może prokuraturze odjebać za uprawę włóknistych bez zezwolenia?

<jeszcze trochę żalu i frustracji>
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12791 / 2475 / 0
Na cholerę chcesz uprawiać włókniste? Dla włókna? : )
  • 1957 / 230 / 0
tak, dla celów nie do spożycia przez ludzi

scalono.lobo

Myślicie, że jak posadzę odmianę Dinamed - THC: 0,5% THC : 10-14% CBD , to uda mi się w razie co wybronić, że nie ma THC i nic złego nie zrobiłem, czy raczej wlepią mi dożywocie za uprawienie mj bez THC -_-?
  • 995 / 104 / 0
Predzej dozywocie.
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1957 / 230 / 0
eh.. Nasion nielegalnego hardcore skuna nie trzeba nawet szukać, a siewnej z podaną ilością cbd znaleźć nie mogę ;-;
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę

Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.

Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.