We wtorek poszedłem z kumplem pod namiot do lasu z zamiarem wzięcia ok 100mg + 50mg na peaku i wiadra co jakieś 20min. Przez większość nocy nic specjalnego się nie działo, ot typowe działanie m-ki dopiero około 1,5 godziny po dorzuceniu kiedy powoli się uspokajaliśmy i dookoła było totalnie ciemno (oprócz ogniska) oboje stwierdziliśmy że z wizją jest coś nie tak. Z zamkniętymi oczami widziałem pomieszczenie z przezroczystą ścianą tą na którą akurat patrzę (trochę jak w simsach) a reszta ścian miała na sobie ciągle zmieniające się wzory przypominające oczy na piórach pawia. Z otwartymi oczami obydwoje widzieliśmy ścianę z kolorowymi wzorami za naszym namiotem i drzewa które wiły się jak węże. Kumpel jeszcze mówił że widział w żarze ogniska jakieś starożytne ciągle zmieniające się budowle, ale ja akurat w ogniu nic nie widziałem. Jeszcze kiedy kładliśmy się spać słyszeliśmy jak prawdopodobnie sarna przechodzi obok namiotu po stronie po której ja leżałem, jak zamknąłem oczy poczułem jakbym miał rentgen w oczach i widziałem sarnę przez zamknięte powieki i ścianę namiotu.
Miał ktoś coś podobnego?
11 kwietnia 2019Carb pisze: Ostatnio miałem wizuale po M.
We wtorek poszedłem z kumplem pod namiot do lasu z zamiarem wzięcia ok 100mg + 50mg na peaku i wiadra co jakieś 20min. Przez większość nocy nic specjalnego się nie działo, ot typowe działanie m-ki dopiero około 1,5 godziny po dorzuceniu kiedy powoli się uspokajaliśmy i dookoła było totalnie ciemno (oprócz ogniska) oboje stwierdziliśmy że z wizją jest coś nie tak. Z zamkniętymi oczami widziałem pomieszczenie z przezroczystą ścianą tą na którą akurat patrzę (trochę jak w simsach) a reszta ścian miała na sobie ciągle zmieniające się wzory przypominające oczy na piórach pawia. Z otwartymi oczami obydwoje widzieliśmy ścianę z kolorowymi wzorami za naszym namiotem i drzewa które wiły się jak węże. Kumpel jeszcze mówił że widział w żarze ogniska jakieś starożytne ciągle zmieniające się budowle, ale ja akurat w ogniu nic nie widziałem. Jeszcze kiedy kładliśmy się spać słyszeliśmy jak prawdopodobnie sarna przechodzi obok namiotu po stronie po której ja leżałem, jak zamknąłem oczy poczułem jakbym miał rentgen w oczach i widziałem sarnę przez zamknięte powieki i ścianę namiotu.
Miał ktoś coś podobnego?
generalnei zawsze powtarzam że emce blizej do psychodelika niz np euforyka , wiec tak jak najbardziej MDMA potrafi dac psychodele ,paru moich znajomych mi o tym opowiadalo ale generalnie jakies wizualne i nawet lekkie halucynacje pojawialy sie raczej w wyższych dawkach w sensie 300mg+ ,moj znajomy mial po 400mg , wiec byc może u Ciebie to faza emowa z fazą ziołową sie polaczyli i daly taki efekt , wiec tak slyszalem o tym , jest mozliwe ,aczkolwiek pierwszy raz slysze o czyms takim przy tak stosunkowo niskich dawkach :)
Dziwi mnie, że tak mało info o tym jest w polskim internecie
Napotkałam się z opisami podobnych doświadczeń do moich, ale faktycznie jest tego mało.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.