Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
03 kwietnia 2019Rossana pisze: Nie było chyba mowy o Nikki Sixx. Niedawno zamówiłam jego książkę Dzienniki Heroinowe
O narkomanii nie wspominam, bo na tym forum to jak afiszowanie się że ma się w dupie otwór do srania.
---
I want more life, fucker!
3eyewideopened pisze:Jak już o nim mowa, to ostatnio Netflix wyprodukował film o Motley Crue pt. "The Dirt", wątek heroinowy Sixxa jak najbardziej się pojawia. Ogółem cały film spoko, grube akcje goście odpierdalali.03 kwietnia 2019Rossana pisze: Nie było chyba mowy o Nikki Sixx. Niedawno zamówiłam jego książkę Dzienniki Heroinowe
IceN1N3 pisze:@up Fakt, Dave wiele razy podkreślał, że tylko palił i wciągał. Choć wydaje mi się, że w autobiografii przyznał się do zażycia heroiny dożylnie, ale tylko 1-2 razy. Mustaine leciał głównie na speedballu (pierwsza przygoda z tym to właśnie heroina sniffem, bełt i zapalenie cracku), miał też okres uzależnienia od Valium, zakończony wpierdoleniem 36 tabletek i popiciem tego koniakiem. alkohol pił, ale raczej nie był uzależniony skoro aktualnie przyznaje się, że czasem wypije lampkę wina. Ma też swoją własną markę piwa i winiarnię.
Bardzo lubię też oczywiście She Wolf i Die Dead Enough a Scorpion świetnie oddaje styl narkomana który myśli tylko o sobie i zaspokojeniu własnych pragnień. No i Tornado of Souls o skończeniu z nałogiem.
Nick Cave zgadzam się, zajebisty głos. Płyta Let Love in i utwory m.in. Do you Love me słucham często.
Ostatnio zafascynowały mnie utwory Lou Reeda spoza Velvet Underground - Perfect Day albo Take a walk on the Wild Side, talent w chuj.
Jak już o muzykach mowa to co sądzicie o Myslovitz ? Jeszcze od czasu zespołu Lenny Valentino - DOM nauki wrażeń obejrzyjcie teledysk jakie Rojek ma oczy. Tak samo inne utwory,.teksty z płyt już Myslovitz jak chociażby Szklany człowiek, Zamiana albo z solowej płyty A.Rojka Składam sie z ciąglych powtórzeń - wydaje mi się, że zawierają ukryty przekaz albo to o alkoholu jest a nie o opio. No bo "w każdy dzień przed praca amfa po pracy brown'a" ponoć powstał tekst na przekór.
W naszym kraju wciąż ciężej przyznać komuś znanemu do nałogu narkotykowego.
A film Najlepszy przy książce się chowa. Naprawdę. Jeżeli komuś podobał się film to koniecznie przeczytajcie książke - czytało się to miło i aż za szybko a można też z niej coś wynieść dla siebie.
W filmie pominięto wiele, wiele aspektów z życia bohatera.
Coś z czym nikt nie godzi się..."
Proste chłopaki wiec wielu nie przypadnie do gustu ani muza, ani osoby.
W autobiografi Slasha i wywiadzie rzeka z Maleńczukiem jest tez bardzo dużo o heroinie. Polecam zwłaszcza Slasha
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
O reszcie threadu nie wspominam, bo nie warto. Nie ma kogoś takiego, jak wielki heroinista, ponieważ wszyscy pomarli, zanim mieli coś wielkiego do przekazania.
[cut]
Wycięto część na prośbę autora. | STR88
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.