Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
Ja na tą wiosnę kilka razy wybiorę się na jakieś zadupie z jakimś najtańszym makiem ze spożywczaka i rozsieje. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Aby zwiększyć szansę powodzenia wysieję w kilku miejscach mak kilku firm. Liczę że w lecie uda mi się zebrać trochę słomy na zupę. A jak urośnie tylko niskomorinowiec to też sie przyda
na bukiet dla dziewczyny;P
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
Słuchaj, często widywałem, że mak (taki polny) rośnie w dużych ilościach w zbożu. A gdyby tak z tym naszym podpiąć się pod jakąś uprawę? Przecież taki rolnik nie będzie łaził i wyrywał tego z całego pola, bo se zboże podepcze, z podobnych powodów nikt nigdzie tego nie zgłosi nigdzie raczej, a nawet jak, to co? Ktoś to będzie wyrywał? Spalą pole? Wolne żarty. Pozostaje tylko kwestia co kiedy się sieje - żeby zaraz po zasiewie dorzucić swoje trzy grosze, żeby zboże nam maku nie przytłumiło. Ktoś się zna na rolnictwie :) ?
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 1285 / 31 / 0
wydaje mi się że lepiej wysiać na jakichś zabadylonych nieużytkach, trochę mniej będzie się rzucać w oczy, i będzie sobie mogło kwitnąć cały sezon
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1997 / 120 / 0
W badylach ciężko będzie rosnąć, a tak to masz już ładnie zaorane pole ;) Niewidzialna ręka, czy jakoś tak to było :D W każdym razie paczka maku to 3-4 zł, więc można próbować na wszelkie kształty i sposoby.
Świat stracił kolory.

• 35 / 3 / 0
no i co probowal ktos?? zbieral juz taki mak ze sklepu na wagie ? jki sie trafial ?? czekam na opinnie podzielcie sie :)
  • 35 / 3 / 0
bo mam zajebistego gula na material, a nie ma hery w miescie, taki kurwa szeryf sie znalazl ze wszystkich zamyka :(
  • 1111 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: leiche »
Podbijam pytanie: co z makiem pochodzenie tureckiego, który można kupić na wagę? Powinien być ok, czy nie? No i co właściwie oznacza nazwa "mak niebieski"?
white trash get down on your knees, time for cake and sodomy
  • 1997 / 120 / 0
mak niebieski - chodzi o kolor ziarenek (takie delikatnie niebieskawe) z tego co sie orientuje
Świat stracił kolory.

• 1285 / 31 / 0
raz bylem w posiadaniu kilku g nasion papawer somniferum. Niestety wtedy spartaczyłem uprawę
nasiona tego maku były czarne :/

Chyba przy wysiewaniu maku sklepowego należy kierować się taką samą zasadą jak przy poppy tea, czyli im tańszy i gorzej wyglądający mak tym większa szansa na morfinowce. Niestety ostatnio w marketach trudno dostać takiej kiepskiej jakości ziarno.
  • 486 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CannaBeat »
A ile kosztuje taki "najtańszy" mak? Niestety nie mam rozeznania i są różne w różnych sklepach, a pomimo tego wydają mi się być drogie.
Uwaga! Użytkownik CannaBeat nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.