Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1628 / 196 / 0
Jeżeli występował w przeszłości jakikolwiek zespół odstawienny to prawdopodobieństwo wystąpienia kolejnego od innej substancji ale działającej na ten sam uklad jest chyba o prawie 70% większe. Gdzieś czytałem taka publikacje i po sobie stwierdzam że to prawda. Nie pamiętam czy to było dokładnie 70%, ale ogólny sens tej publikacji brzmiał - miałeś skręta od układu GABA? TO JUZ TERAZ BĘDZIESZ MIAŁ OD WSZYSTKIEGO CO DZIAŁA NA GABA.

Pół biedy jak masz mianseryne i mirtrazapine. Ja bym ciął do zera na takich dawkach, bo nie są duże(z doświadczenia wiem, że redukowanie takich małych dawek tylko wydłuża męczarnie) i wszedł na jeden z tych czterocyklików. Pewnie na mirtrazapine 30mg przed snem. Odstawienie pregabaliny nie powodowało u mnie bezsenności, może u ciebie też nie będzie, a mirtra jest chyba mocniej przeciwlękowa i nie powoduje stymulacji w większych dawkach tak jak to robi mianseryna.
  • 904 / 182 / 0
Nie, żadnych dośeiadczeń dragowo-lekowych. Ciąg na benzo 7 miechow w sumie niskich dawkach, czasem 2 miechy pomiedzy 7.5-2.5mg rolek.

Myślę, że to może Mr.Klonazepam się odzywa i nie polubił ścięcia, którego teraz pregaba też obcięta nie jest w stanie zamaskować. Poszło 75mg i potem 10 rolek, jest lepiej nawet coś zjadłem. Zobaczymy jak dam klona 1mg a nie 0.5 mg gdy zejdzie te lepsze samopoczucie. Jak kopnie dobrze i zniweluje objawy to bedzie wnia Clonazepamu. Bo benzo nie maskują WD z pregaby podobno.

Już wolę ten 1mg klona na podkładzie 10mg rolek niż te zombie mode pregaba zaczela mi fundować w 3 tygodniu. Może wstrzelenie w dawkę, może inne sprawy ale zamiast zwiekszac wole na razie odstawic poki mozliwe i przygotowac sie do powolnej redukcji dawek.
  • 1628 / 196 / 0
Czekaj bo się pogubiłem teraz. Odstawiasz benzo i pregabaline jednocześnie? Czy o co tam u Ciebie chodzi? %-D
  • 904 / 182 / 0
Nie, nie. Dałem pregabalinie szansę by zobaczyć jak organizm na nią będzie ragował przy odstswieniu benzo. Początki były dobre i ciąłem 0.25mg/tydz. 3 tydzień (jak pisalem) zaczela dziwnie dzialac (z ang. ,,dumb zombie") a na samym benzo intelektualnie było ok. Postanowilem wiec dac spokoj po 18 dniach wiedzac, ze miesiac dwa to w miare bezpieczny czas by nie wjebac sie w pregabe i benzo jednoczesnie.

I tez tak teraz mysle, ze to może stężenie klona spadlo na tyle, ze 150mg nie jest w stanie zamaskować objawów. Cóż, niebawem się dowiem.

(Nie zamierzałem odstawić calego benzo tylko zrobic test pregabie)

(I nie mam nic przeciwko wrócić do dawki wyjściowej benzo, stąd test kliniczny. Jak widzę albo pregaba nie dla mnie albo ciąłem zbyt szybko klona ze zbyt małą ilością pregi).

(Troche mam zagwozdkę bo zdałem sobie sprawę z potencjału wpierdalającego pregi i nie chcę być wjebany w dwa gaba modulatory, prega dala mi tez troche typowych ubokow, grypa, pelny nos, kaszel, suchosc w gardle, troche motoryka szwankowala, lekka trzesawka i wypadanie rzeczy z rak, a na koniec myslenie poznawczo analityczne, troche duzo tego. Wiec albo wstrzelilem sie w zla dawke, za szybko podnioslem prege, za szybko ciąłem benzo)

(W tematach na zejsciu dawki i schodzenie rozne, malo kto procz Ciebie wspomnial, ze wjebal sie w prege wiec karma stary).

Fuzja - D5

1mg klona wjechał 20 minut temu gdy robił się niepokój, nieogar i takie tam (rolki straciły ,,moc" od 11). 20 minut a zniósł niemal wszystkie objawy. Niemal (ból głowy) ale peak to bedzie za 2-3h więc to nie pregabalina (uff) więc na noc już sobie ją daruję a także jutro i do ....

....nastepnej odstawki. Ale na pewno nie ma wysokich dawkach pregaby przez dłuższy czas. Nabrałem szacunku po różnych relacjach do tej substancji.

Tak troszke off-topując. Najwieksze uboki na bezobstawowym cięciu relanium mialy swój peak pomiedzy 3-6 dnia cięcia (takie kurwa nie chce mi sie nic, nawet wysrać a co dopiero iść do roboty) i potem sie stabilizowałem i chlas, kolejne 2,5 mg. Może warto wtedy włączać pregabę, np 150 na te 3 dni w rozsądnej dawce (po 300 to troche motoryka). I tak do wesołego zera i całego wachlarza PAWS (znając mnie). Ale tu będę myślał w końcówce. Dobry pomysł by nie wjebać się w pregabę a zminimalizować dolegliwości taperowania?
  • 205 / 10 / 0
Czy pregabalina może zwiększać tolerancję na benzo ? Biorę od 5 miesięcy 75 lub czasem 150 mg przed snem . Czuje się zazwyczaj dobrze nie mam objawow nerwicowych. Przez te 5 miesięcy wziąłem łącznie 9 mg clonazepamu dawkujac głównie po 0.5 w jakichś trudniejszych sytacjach czy gorszym samopoczuciu.
Jako że ostatnio czuję się trochę gorzej to wzialem wczoraj 1 mg clona - i niestety niepoczulem zbytnio dzialania. Zastanawiam się jaka może byc przyczyna bo tego clona nie brałem chyba na tyle dużo żeby wyrobila sie tolerancja. Dodam ze trochę popijam też alkoholu - piwa - ale nie więcej niż 2 piwa pare razy w tygodniu. Jak biorę clona to nie pije. Przy pregabie niestety pije.
  • 904 / 182 / 0
Z krótkiego doświadczenia z pregą powiem Ci, że to wina pregi. Pewnie czytałeś to powyżej co pisałem - wczoraj już benzo (1mg klona) nie zadziałało więc musiałem wziąć 75mg (a brałem tylko 3 tygodnie).

Prega wyrabia tolerkę z czasem i te 150mg może być już zbyt mało po 5 miesiącach a wtedy benzo nie zadziała (na mnie na symptomy odstawienne nie działa).
  • 205 / 10 / 0
Tyle że Ty odstawiasz benzo, a ja nie . Ja staram się używać doraźnie.
I tej pregabaliny to dużo niebrałem, może z 10 razy było 150 mg na noc, zazwyczaj tylko 75 mg na noc.
Trochę właśnie obawiam się zwiększenia tolarki na pregabe i możliwości uzależnienia, ale nie chcę też wracać do samopoczucia sprzed 5 miesięcy gdzie umierałem... Może teraz te obawy nakręcają mój lęk i dlatego trochę gorsze samopoczucie?
  • 10 / 1 / 0
eść. Pytanie. Czy pregabalina może w jakiś sposób zafałszowac standardowe testy na obecność narkotyków i wyjść np. Jako benzo albo coś? Odstawiam benzo i opio właśnie i się tak zastanawiam a zależy mi też żeby mieć za te dwa tygodnie "czyste" wyniki. Pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik FutureIsland nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 904 / 182 / 0
Możliwe.
No ja w sumie też dużo nie wziąłem - ale w ciągu. Różne organizmy różne reakcje, ja się uczę z tej ciężkiej strony. Jeden zje 1g dziennie przez 2 miesiące i poczuje lekkiego kaca, inny zje 75mg przez pol roku i się uzależni. Wątpię by po tak sporadycznym braniu benzo taka dawka nie zadziałała więc obstawiam pregabę. Zrób test i daj jednorazowo więcej pregi i sprawdź jak reagujesz. Może rozłóż na 2 dawkowania, w końcu krótki t1/2 i wiekszość wysikasz w 24h.
  • 559 / 55 / 0
U mnie pregaba podbijała mocno benzo, ale nie wiem jak po odstawieniu pregi czy tolerancja została ruszona czy nie bo nie biorę benzo
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.