18 września 2014Coleman pisze: Witajcie, mam pytanie... Mam o pół roku przeterminowany fluanxol. Lek przez cały ten czas leżał w barku. Czy mogę bez przeszkód go brać czy wiąże się z tym jakieś ryzyko dla zdrowia? ....
--------------------------------------------------------
Czasem są też kosze na leki w przychodniach - widziwlem taki u mnie w miescie w poradni zdrowia psychicznego gdzie pracuja psychiatrzy. Ale przeciez nie bede grzebal w koszu przy ludziach bo obciach:) Czasem moga byc i dobre leki / nie przeterminowane - poprostu ktos wyrzuca bo mu lek nie podpasował.
Scalono. taurinnn
Mam sevredol 20mg 3tabl przeterminowany o 2 lata. Zarzucać???
PILNEE
23 kwietnia 2021kreezy pisze: Hejka.
Mam sevredol 20mg 3tabl przeterminowany o 2 lata. Zarzucać???
PILNEE
Mam pół roku przeterminowany wellbutrin xr (czekał na swoją kolej w szafce i się nie doczekał). Łykać to jeszcze czy już raczej sobie darować? Bo z tego co czytałem to różne substancje mogą się różnie przeterminowywać. Jeśli bupropion po terminie ma po prostu słabiej działać to łykne na próbe ale jeśli ma konwertować w coś szkodliwego to fajnie byłoby wiedzieć xD
Ma ktoś pojęcie? A może ktoś łykał po terminie?
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?
Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.
TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie
Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych
Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.