Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1008 / 204 / 2
Była kiedyś historia jednego usera "od kodeiny do heroiny", opublikowana na Wykopie i w kilku innych miejscach. Myślę, że raczej nikogo to nie zniechęci, ale zawsze warto próbować. Szczególnie, że forum ma misję redukcji szkód %-D
Uwaga! Użytkownik eth0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3215 / 420 / 0
25 lutego 2019AlienForms pisze:

No i w ogóle to nie przesadzacie trochę z tym zdziwieniem ? W końcu to nie jest grupa dyskusyjna podwórkowych kółek różańcowych tylko forum narkomańskie dla outsiderów balansujących na krawędzi i nie zbyt szanujących swoje zdrowie i życie...
Też uważam, że jest zdecydowanie za mało zgonów
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 444 / 30 / 0
Fotmorgan

Lepiej nie kracz bo zbliża nam się dopiero początek marca...
A do końca 2019 zostało jeszcze sporo czasu :)
Uwaga! Użytkownik Thomas12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1290 / 367 / 0
Wygląda na to, że jartexxx jest dead. Na jego facebooku są kondolencje.
Z tego co pisał na czacie, to brał teścia i SSRI a w dzień zgonu amfe i jako ostatnie co napisał to że dorzuci tramca.
amfa i tramiec to już śmiertelna kombinacja. SSRI i tramiec to następna śmiertelna kombinacja.
Nie mówiąc już o "poradach" na czacie co do dawek typu "900 mg tramca w sam raz".
Najlepiej to nie mieszać to daje duże szanse przeżycia. Jak już mieszacie to sprawdzajcie interakcje na tripsicie i bierzcie je poważnie a nie, że jesteście "doświadczeni" a tripsit jest dla "początkujących". Akurat wasze doświadczenie może bardziej zaszkodzić niż pomóc bo z tolerką efekty uboczne które nie podlegają tolerce mogą się nasilić w miksach.
Sprawdzajcie też dawkowanie a nie pytajcie sie ludzi którzy są mocno wjebani albo biorą śmiertelne dawki za 1-szym razem, albo się przechwalają jakie oni to dawki nie biorą, na psychonaut wiki są dawkowania.
Jak już mieszacie to dawki jednego i drugiego muszą być zredukowane do minimum działającego.
W ogóle ten tramiec to był pechowy. Tramiec się źle miesza ze wszystkim z wyjątkiem zioła.
  • 789 / 47 / 0
Ta mówisz że tramal z amfa to zły miks? Ja przy kroplach i kreskach tylko zajebałem soczystego spawa i po 30 min zamuł zszedł i poszliśmy z ziomkiem [*] na plaże. Jakoś na SSRI dokładnie sertralina ładuję też inne leki nic mi nie jest. Pewnie twój kolega palił albo pił albo walił jakiegoś bełta. Życzę zdrówka a z ciebie taki ziom że nie powiedziałeś mu o zagrożeniu. Miłych zgonów i zgadzam się co do posta @AlienForms
  • 522 / 64 / 0
Nie ważne ile żyjesz, ważna jest jakość życia.
Z tego tematu wynika, że lepiej unikać rc opio i miksów z innymi depresantami.
Uwaga! Użytkownik GL HF nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1916 / 335 / 2
25 lutego 2019eth0 pisze:
Była kiedyś historia jednego usera "od kodeiny do heroiny", opublikowana na Wykopie i w kilku innych miejscach. Myślę, że raczej nikogo to nie zniechęci, ale zawsze warto próbować. Szczególnie, że forum ma misję redukcji szkód %-D
Ta, Warszawski to pisał z tego co pamiętam, najlepsze jest to, że to wszystko takie... prawdziwe. U niego dość szybko zaszedł proces przeskakiwania na kolejne poziomy, ale każdy kodeinista powinien uważać i czytać takie rzeczy.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2897 / 619 / 10
https://pokazywarka.pl/heroina/
26 lutego 2019guccilui pisze:
każdy kodeinista powinien uważać i czytać takie rzeczy.
Żeby to jeszcze docierało do człowieka, a nie uu straszne, a następnego dnia spacer do apteki.
Nie jestem lepszy, rzecz jasna.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 5253 / 943 / 0
Co do tych denatów to link już nie działa więc nawet nie ma jak tam dopisać kolejnych.

Controlpolitoxy do mnie pisał jakiś czas temu , napisałem gdzieś coś o oxy nie pamiętam dokładnie i dostałem priva od niego że jakbym chciał to on może ogarnąć mi tylko bym musiał z 5 tabletek wziąć minimum ale ogólnie to się zachował bardzo w porządku bo dał przestrogę żebym to dobrze przemyślał bo wjebać się bardzo łatwo i lepiej żebym tego nie ruszał.

Ogólnie to bym się nie spodziewał bo wielu płynie srogo i żyje a ten co wydaje się ogarnięty schodzi z tego łez padołu. Zresztą jest wiele takich przykładów na forum jak np.scr i można by wymieniać dalej, ćpanie to ćpanie nie ma ogarniętego ćpuna wszyscy co ćpają są nieogarnięci i mają wyjebane na swoje życie i zdrowie, taka jest prawda.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 2897 / 619 / 10
Generalnie Narkopolia jest, ale nikomu nie chce się aktualizować, heh.

Łącznie 46 nicków zostało dodanych.
Screenshot_2019-02-26-18-50-09-449_com.android.chrome.png
26 lutego 2019serotoninowy pisze:
Zresztą jest wiele takich przykładów na forum jak np.scr i można by wymieniać dalej, ćpanie to ćpanie nie ma ogarniętego ćpuna wszyscy co ćpają są nieogarnięci i mają wyjebane na swoje życie i zdrowie, taka jest prawda.
Prawda została tutaj napisana.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści

W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.