22:20 przyjąłem dawkę 0,5 mg alpazolamu podjęzykowo.
Działanie zacząłem czuć wyraźnie po 15-20 min
terapeutycznie lek zadziałał 10/10, ale również daje radę rekreacyjnie.
W kilka minut te wszystkie nagromadzone stresy zostały zgaszone, przerobiłem 20 tab 1 mg w ciągu ok 1 miesiąca wcześniej pakę lora, trzeba wyhamować, uzależnia jak alkohol.
Ta z pozoru blaha sytuacja nieco mnie przestraszyła, bo można się mocniej władować w szambo niż się wydaje a ja już czasem nadużywałem tych leków
Dziś po prostu chcę się uwalić, więc poszło 1.5 mg alprazolamu na to dopijam 2 piwo i idę na spacer bo ruch to zdrowie
@UefaChampionsLeague, większa dawka będzie działać mocniej, nie dłużej
Wtedy tol. miałem 0.
To o czym mówisz (zaburzenia pamięci) to jeden z możliwych skutków ubocznych podczas stosowania pierwszych dawek leku.
Ciężko uwierzyć, że osoba z 0 tolerancją 1 mg będzie odczuwała tyle samo godzin, co osoba z tolerancją na 2 mg....Brzmi nielogicznie, większa dawka dłużej wpływa na OUN.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.