22:20 przyjąłem dawkę 0,5 mg alpazolamu podjęzykowo.
Działanie zacząłem czuć wyraźnie po 15-20 min
terapeutycznie lek zadziałał 10/10, ale również daje radę rekreacyjnie.
W kilka minut te wszystkie nagromadzone stresy zostały zgaszone, przerobiłem 20 tab 1 mg w ciągu ok 1 miesiąca wcześniej pakę lora, trzeba wyhamować, uzależnia jak alkohol.
Ta z pozoru blaha sytuacja nieco mnie przestraszyła, bo można się mocniej władować w szambo niż się wydaje a ja już czasem nadużywałem tych leków
Dziś po prostu chcę się uwalić, więc poszło 1.5 mg alprazolamu na to dopijam 2 piwo i idę na spacer bo ruch to zdrowie
@UefaChampionsLeague, większa dawka będzie działać mocniej, nie dłużej
Wtedy tol. miałem 0.
To o czym mówisz (zaburzenia pamięci) to jeden z możliwych skutków ubocznych podczas stosowania pierwszych dawek leku.
Ciężko uwierzyć, że osoba z 0 tolerancją 1 mg będzie odczuwała tyle samo godzin, co osoba z tolerancją na 2 mg....Brzmi nielogicznie, większa dawka dłużej wpływa na OUN.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?