Idąc wczoraj ulicą natknąłem się na znalezisko jakim jest szklana hermetycznie zamknięta ampułka z lekko żółtawą cieczą.
Wiem, że z takimi danymi można tylko zgadywać zawartość owej ampułki ale zżera mnie ciekawość co to może być.
Dodam, że na szkle nie ma żadnych napisów, a sama buteleczka zawinięta była w woreczek, gęstość cieczy wygląda na taką samą jak wody. Może bardziej doświadczeni ode mnie będą potrafili wskazać co kryje się w środku.
[ external image ]
W każdym razie, wygląda mi to raczej na jakieś RC bo tak łatwo nie idzie zerwać etykiety z ampułki. Opowiedz lepiej nam jej backstory xD Gdzie ją znalazłeś.
Listen man, we are the night
Raise them now, bongs and knives
Biore:
Kiedyś w ampułce znalazłam preparat dla psów na odrobaczanie z tego co pamiętam. Było podpisane.
Wyrzuć znalezisko do śmieci.
EjFinn pisze:Kolor jak Relanium, ale rolki w płynie chyba w brązowym szkle były nie?
W każdym razie, wygląda mi to raczej na jakieś RC bo tak łatwo nie idzie zerwać etykiety z ampułki. Opowiedz lepiej nam jej backstory xD Gdzie ją znalazłeś.
To pewnie jakiś lek.
Na nic specjalnego bym nie liczył. Ale jakbyś trafił na decaldol czyli holoperidol w płynie to by Cię może pokarało za głupotę. [emoji14]
Najprawdopodobniej byś się tym nie naćpał, ewentualnie zrobił sobie krzywdę albo się przekręcił
TurboFeniks86 pisze:Wypierdol to człowieku.
To pewnie jakiś lek.
Na nic specjalnego bym nie liczył. Ale jakbyś trafił na decaldol czyli holoperidol w płynie to by Cię może pokarało za głupotę. [emoji14]
Najprawdopodobniej byś się tym nie naćpał, ewentualnie zrobił sobie krzywdę albo się przekręcił
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia
Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.