Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Nagroda bedzie oczywiscie opakowanie Acodinu. Zglaszajcie tu prosze swoje propozycje ( no z uzasadnieniem oczywiscie) potem zrobimy ankiete i wybierzem zwycieska nazwe
golden planets - zlote planety. planety od lotow na jowisz, uran, mars. a zlote to przymiotnik, ktory dodaje subtelnosci :-). swoja droga ciekawy jestem jaka bedzie ostateczna nazwa.
brainfly - teraz mnie naszlo.
pozdrawiam.
zmż pisze: Ja nazywam go Motylek Acodinek lub poprostu Motylek. Bo waspaniale się lata....
polski - motyl- ladnie ale dla DXM to chyba za malo
rosyjskie -baboczka -tez nie pasuje
francuski - papillon -niezle
angielski -butterfly- troche psychodelicznie
hiszpanska - mariposa- brzmi niezle
włoska -farafalla- no zastanawialbym sie
hebrajski -parpar- kiepsko
rumunskie - fluture- lepiej......
ale nic nie przebije swoja lekkoscia niemieckiego schmetterling- no i ja glosowalbym za slowem w tym jezyku
Jak dla mnie "kaszlaki" są najlepsze. :-D
Ja proponuję kaszlaki-fazuszaki, akodyn, fazodyn lub po prostu kaszlodyn ;]
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty
Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.