Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 202 / 2 / 0
Jest tu zpewne wielu miłosnikow DXM, no wlasnie DXM to taka sucha nazwa , trzy beznamietne literki od nazwy chemicznej ... nic romantyzmu . Myslicie ze te trzy litery odaja ducha tej substancji? Pokrewnne w dzialaniu PCP doczekalo sie pieknej nazwy "Angel Dust" , podtlenek azotu to choc "gaz rozweselajacy" , MDMA to wszak "Ecstasy" a jego pochodna to "Eve". Ogłaszam wiec konkurs na nazwe dla substancji okreslanej jako DXM.
Nagroda bedzie oczywiscie opakowanie Acodinu. Zglaszajcie tu prosze swoje propozycje ( no z uzasadnieniem oczywiscie) potem zrobimy ankiete i wybierzem zwycieska nazwe %-D
Ostatnio zmieniony 04 marca 2008 przez alkem, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 43 / / 0
Nieprzeczytany post autor: methodys »
Devil Cookies :) Little Shit:)
,,Każdy ma prawo pochować bliskiego tak jak mu się podoba, nie zastanawiając się nad tym czy ów osobnik zostanie wyruchany czy nie'' tekst Arctica, ktory nie wiedziec czemu mnie rozbawil:)
  • 61 / / 0
rozumiem, ze ma to byc angielska nazwa. no to moze.. e..

golden planets - zlote planety. planety od lotow na jowisz, uran, mars. a zlote to przymiotnik, ktory dodaje subtelnosci :-). swoja droga ciekawy jestem jaka bedzie ostateczna nazwa.

brainfly - teraz mnie naszlo.

pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik helloihateu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 202 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
nazwa moze byc w dowolnym jezyku .... mysle ze rosyjski tez jest niezly np zwezdnyj karabl ....
  • 120 / / 0
Nieprzeczytany post autor: zmż »
Ja nazywam go Motylek Acodinek lub poprostu Motylek. Bo waspaniale się lata....
Jak w jednej chwili cały twój świat potrafi legnąć w gruzach...
  • 388 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Deixem »
JumboJet
Uwaga! Użytkownik Deixem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 202 / 2 / 0
zmż pisze:
Ja nazywam go Motylek Acodinek lub poprostu Motylek. Bo waspaniale się lata....
No wlasnie co tyczy sie motyla to mamy kilka mozliwosci jezykowych do wyboru...
polski - motyl- ladnie ale dla DXM to chyba za malo
rosyjskie -baboczka -tez nie pasuje
francuski - papillon -niezle
angielski -butterfly- troche psychodelicznie
hiszpanska - mariposa- brzmi niezle
włoska -farafalla- no zastanawialbym sie
hebrajski -parpar- kiepsko
rumunskie - fluture- lepiej......
ale nic nie przebije swoja lekkoscia niemieckiego schmetterling- no i ja glosowalbym za slowem w tym jezyku
  • 1238 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: gringo »
Był kiedyś podobny temat.

Jak dla mnie "kaszlaki" są najlepsze. :-D
לאכול חומצה!
  • 202 / 2 / 0
kahu-kahu to jagby troche z japonskiego :-D
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Był temat ochrcijmy nasze bóstwa.

Ja proponuję kaszlaki-fazuszaki, akodyn, fazodyn lub po prostu kaszlodyn ;]
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
ODPOWIEDZ
Newsy
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.