Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Nagroda bedzie oczywiscie opakowanie Acodinu. Zglaszajcie tu prosze swoje propozycje ( no z uzasadnieniem oczywiscie) potem zrobimy ankiete i wybierzem zwycieska nazwe
golden planets - zlote planety. planety od lotow na jowisz, uran, mars. a zlote to przymiotnik, ktory dodaje subtelnosci :-). swoja droga ciekawy jestem jaka bedzie ostateczna nazwa.
brainfly - teraz mnie naszlo.
pozdrawiam.
zmż pisze: Ja nazywam go Motylek Acodinek lub poprostu Motylek. Bo waspaniale się lata....
polski - motyl- ladnie ale dla DXM to chyba za malo
rosyjskie -baboczka -tez nie pasuje
francuski - papillon -niezle
angielski -butterfly- troche psychodelicznie
hiszpanska - mariposa- brzmi niezle
włoska -farafalla- no zastanawialbym sie
hebrajski -parpar- kiepsko
rumunskie - fluture- lepiej......
ale nic nie przebije swoja lekkoscia niemieckiego schmetterling- no i ja glosowalbym za slowem w tym jezyku
Jak dla mnie "kaszlaki" są najlepsze. :-D
Ja proponuję kaszlaki-fazuszaki, akodyn, fazodyn lub po prostu kaszlodyn ;]
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.