Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
zdecydowanie mniej herbaty popijam, aa i niedobory magnezu dają sie we znaki, suplementować, ten jest oki, polecam kawoszom
https://www.doz.pl/apteka/p45491-Olimp_ ... ki_60_szt.
  • 987 / 38 / 0
[mention]SpalamTo[/mention], z książek naukowych %-D
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / 8 / 0
Jak popijam kawę to co pare dni uzupełniam magnez. Różne opinie słyszałem, między innymi że jak walę magnez jednocześnie z kawą to ostro siada na serducho.
Wiecie coś na ten temat?
DUŻO, DLA MNIE, TERAZ
  • 341 / 122 / 0
12 września 2018LuciferianDawn pisze:
Jak popijam kawę to co pare dni uzupełniam magnez. Różne opinie słyszałem, między innymi że jak walę magnez jednocześnie z kawą to ostro siada na serducho.
Wiecie coś na ten temat?
http://caffeprego.com.pl/artykuly/o_kaw ... 4_pol.html
  • 178 / 24 / 0
Jak w powyższym linku, dokładnie. Jeszcze niedawno sam tkwiłem w 100%-owym przekonaniu, że kawa wypłukuje z magnezu, a tu zonk. Przyznam, że nieco się zdziwiłem.
Uwaga! Użytkownik kaneshiro jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8103 / 909 / 0
Po wypiciu kawy, jak się rano nie wysraliśmy i wypijemy kolo 16:00 to ciśnie na kibel nie miłosiernie :D
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 6 / / 0
No kawa z papierosem to istny tajfun, ale muszę strasznie dużo magnezu z potasem suplementować przez cholerne skurcze, a kawę piję tylko 2 razy :/
  • 9393 / 1834 / 2
Kur.. Ko felek
18 września 2018Obrazoburca pisze:
12 września 2018LuciferianDawn pisze:
Wiecie coś na ten temat?
http://caffeprego.com.pl/artykuly/o_kaw ... 4_pol.html
kofeina ma zwiazek z wazopresyna.
I tak jak alko ODWADNIA.
Wylatuje wszystko od sodu przez potas po wapn

Przy czym glownie wylatuje wapn.

Amen.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&AMP;start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 183 / 27 / 0
Po jednej kawie mam zazwyczaj mocne drżenie rąk i nie tylko, co potem kończy się kilkugodzinnymi bólami mięśni. Pomaga mi na to wypicie tuż po kawie zielonej herbaty. Innych skutków ubocznych u mnie nie zauważyłem.
  • 404 / 40 / 0
To wszystko ciekawe,bo jest nowa piramida zdrowego żywienia w której pojawiła się kawa.Winika z niej,że picie do trzech kaw dziennie,jest nawet zdrowe.Tylko że,też są sytuacje,kiedy ktoś ma nadwrażliwość,na dana substancje.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.