Zamachy 2001 i Patriot Act zmieniły USA w najbardziej policyjne państwo na świecie. W razie zatrzymania dają no 1 rok za 1 tabsę oxycodonu. Mandatory Minimum w przypadku narkotyków powodują, że za blister idzie się na 25 lat do pierdla o zaostrzonym rygorze, o ile to np 3 zatrzymanie z jakimkolwiek narkotykiem klasy A. Przejebane. Dla porównania w Polsce mamy labę pod tym względem, ale i tak nie przetłumaczysz przeciętnemu Sebiksowi, kóry marudzi o faszystowskim systemie prawnym zabierającym wolnosć człowiekowi
Ja dotąd za najbardziej policyjne państwo miałem Anglię (ale bardziej w rozumieniu obserwacji / podsłuchów / monitoringu).
A z tym trzepaniem na lotnisku zapewne znaleźli jakieś drobinki narkotyków, co spowodowało tak dokładną kontrolę. Też miałem kiedyś podobną sytuację w Londynie (wracałem z Ameryki płd). Na początku celnicy nie chcieli powiedzieć, o chodzi. Dopiero, jak się okazało, że nic przy sobie nie mam, gość (z którym uciąłem sobie na luzie pogawędkę) powiedział, że mam trochę koksu w portfelu, ale zaraz dodał, że jakiś % ludzi na lotnisku ma na sobie/ przy sobie jakieś śladowe ilości : )
Faktycznie - lotniska, ambasady (choć wbrew obiegowej opinii nie jest tak, że np ambasada Chile w Warszawie to terytorium Chile).
Jak inaczej sobie poradzić? :(
w parku płakałem szeptanymi słowy."
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach
Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.