Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 1931 / 318 / 0
22 października 2018Nawiedzony Szaman pisze:
Dobrze byłoby jakby opio-userzy pisali jakie konkretnie opio zażywają, bo jest jednak różnica miedzy zażywaniem w trakcie pracy heroiny a zażywaniem thiocodinu xD
Nie ma to większej różnicy. Serio.Uzależnienie czy też zażywanie jakichkolwiek opioidów niszczy psychikę i rozum tak samo, dezelując zapał pracowniczy równomiernie.

Przykładowo, samemu nie mam stałego opioidu jakiego zażywam w pracy (bo też nie zawsze zażywam, staram się jak najmniej). Ale bywa różnie, czasem kodeina, czasem heroina. Dziś przykładowo w pracy napierdalałem oksykodon i fentanyl po kablach, a innego dnia kodeinę. "Efektywność" pracy pod wpływem taka sama, niezależnie od rodzaju - tutaj bardziej dawka ma znaczenie. Bo jednak jest różnica czy bierzemy małe pobudzające dawki czy też upierdalamy się przysypiając w pracy :-|
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Pracowałem w fabryce części do Audi i VW, teraz studia, wszelkie opio odstawiłem i korzystam co najwyżej z kody "awaryjnie" korzystam
  • 1931 / 318 / 0
obecnie byłem marketingowcem dla pewnego korpo, ale nie przeszedłem przez okres próbny bo miałem wypadek i wylądowałem na długotrwałym L4 :/ po którym czeka mnie kwalifikacja na operacje
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / 2 / 0
Na kuchni w pizzeri. Co towaru można kupić. Przeróżnego.
  • 880 / 365 / 6
Programistka w korpo, po godzinach doktorantka.
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
  • 279 / 24 / 0
brzmi fajnie, z czego doktorat? :)
Uwaga! Użytkownik boomer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 880 / 365 / 6
Z elektrotechniki. A ja się tak znam na prądzie jak na balecie rosyjskim...
  • 1 / 1 / 0
Niestety dawniej prostytucja ona wpędziła mnie w to. Obecnie z oszczędności żyje
  • 2116 / 631 / 0
29 stycznia 2019LittleQueenie pisze:
Programistka w korpo, po godzinach doktorantka.
Bootcampy, jakieś takie rzeczy? Czy regularna nauka od przysłowiowego html+css w języki programowania, c++ lub inny?
Ciekawi mnie taka "droga".
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 880 / 365 / 6
Raczej ta druga opcja :) od maleńkości fascynowały mnie komputery, więc z czasem się po prostu z tego wyspecjalizowałam. Mam wielki ból dupy że zamiast na medycynę poszłam na informatyką, bo niczego na tych studiach się nie nauczyłam :(
ODPOWIEDZ
Newsy
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."