Co do nowego systemu recept, da się jakoś sprawdzić które placówki już do niego należą? Czy to był jakiś długotrwały proces, wszystkie są już podłączone i po prostu od 1 stycznia ruszyło w całej Polsce? Jak to wygląda, zna ktoś szczegóły?
Tzn. chodzi mi o przychodnie, a nie o apteki.
Powodzenia za to z podawaniem tabletki kotu...
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Wracając do tematu, to pytanie brzmi: Czy dany lekarz widzi jakie leki mam wypisane? Mowa od pierwszego stycznia. Czy może to jakoś sprawdzić?
Czasem tak jest. Ja 2 razy trafiłem na ekstremalnie (z pozoru tylko) nieprzyjazną lekarkę (jako zastępstwo za moją, która była nieobecna) i nawet miałem się wycofywać... okazało się, że za tą groźną maską kryje się dobra kobieta, która na prośbę o wypisanie 1 opakowania wypisała 3 na zniżkę (Klony) mimo, że zaprzeczyłem na pytanie, czy mam padaczkę.
11 stycznia 2019boloboli pisze: Nie jestem pewny w 100% , ale sądze, że lekarz nie widzi jakie kto bral leki. To zbyt poufna dane aby był w nie wgląda dla lekarza. Na pewno apteki tego nie widzą. Choc te dane sa zbierane i jest możliwość do nich wglądu, w przypadku sprawy sądowej itp, to jednak lekarz nie ma w ni wglądu.
farmaceuta to samo, wystarczy kod e-recepty żeby dowiedzieć się jakie leki brałeś. możesz wtedy wykupić resztę leków jeśli nie wykupiłeś recepty w całości
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes
Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.