29 grudnia 2018Baltimore pisze: recepty realizować będę u naszych sąsiadów.
29 grudnia 2018Baltimore pisze: Dzięki pieprzonej prohibicji farmaceutycznej wykosztowałem się na drukarkę do recept, a także zdobyłem pieczątkę na rzeczywiste imię i nazwisko oraz numer PWZ lekarza psychiatry. Dzięki temu, że mieszkam zaledwie czterdzieści kilometrów na zachód, czterdzieści na południe i trzydzieści - na wschód od granicy czeskiej, recepty realizować będę u naszych sąsiadów. Podejrzewam, że ich systemy nie odróżniają naszych "RP" i "RPW".
Orientuję się ktoś czy na reckach Rpw w przypadku przekroczeniu maksymalnej dawki dobowej , trzeba przy dawkowaniu dodać ! wykrzyknik + pieczątkę?
Czy przepis ten już znieśli
https://rx.edu.pl/pytania/czy-przekrocz ... u-lekarza/
Recka była na 1 op. DHC 90mg, nie będzie problemu jak zrobie 2 op. DHC 60mg?
dostałem recepte na tramal 50 mg 10 tabletek
troche chujowo więc wpadłem na pomysł, zeby przed 50 dopisać 1 i tak oto cieszyć sie sensowną realizacją recepty
zadziała? bez przypału itp? wydaje mi się, ze powinno być git ale wole dopytać
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.