29 grudnia 2018Baltimore pisze: recepty realizować będę u naszych sąsiadów.
29 grudnia 2018Baltimore pisze: Dzięki pieprzonej prohibicji farmaceutycznej wykosztowałem się na drukarkę do recept, a także zdobyłem pieczątkę na rzeczywiste imię i nazwisko oraz numer PWZ lekarza psychiatry. Dzięki temu, że mieszkam zaledwie czterdzieści kilometrów na zachód, czterdzieści na południe i trzydzieści - na wschód od granicy czeskiej, recepty realizować będę u naszych sąsiadów. Podejrzewam, że ich systemy nie odróżniają naszych "RP" i "RPW".
Orientuję się ktoś czy na reckach Rpw w przypadku przekroczeniu maksymalnej dawki dobowej , trzeba przy dawkowaniu dodać ! wykrzyknik + pieczątkę?
Czy przepis ten już znieśli
https://rx.edu.pl/pytania/czy-przekrocz ... u-lekarza/
Recka była na 1 op. DHC 90mg, nie będzie problemu jak zrobie 2 op. DHC 60mg?
dostałem recepte na tramal 50 mg 10 tabletek
troche chujowo więc wpadłem na pomysł, zeby przed 50 dopisać 1 i tak oto cieszyć sie sensowną realizacją recepty
zadziała? bez przypału itp? wydaje mi się, ze powinno być git ale wole dopytać
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.