Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
60
48%
2.Cos działa
29
23%
3.Słabo działa
14
11%
4.Nie czuje nic a nic.
10
8%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
12
10%

Liczba głosów: 125

ODPOWIEDZ
  • 1238 / 27 / 0
12 grudnia 2018maharettt pisze:
Hej.
Mam problemy ze snem, takie ze wieczorem zasypiam normalnie, a potem budzę się ok 2-3 i nie mogę zasnąć. W takim wypadku brać Kava Kava wieczorem przed snem czy dopiero po wybudzeniu?
:wall: Odpowiedziałem przecież, na własnej skórze miałem taki sam przypadek. I należy wypić Kava Kava 1 godzinę przed snem, ale zrobić to 2 godziny po kolacji. Pozdrawiam [mention]maharettt[/mention]
לאכול חומצה!
  • 462 / 7 / 0
Mam 20g ekstraktu rzekomo 30% (wiem, że ekstrakty są be) i nie mam pojęcia, jak to zaatakować.
Ile i do czego sypać? Gotować/zaparzyć?

Edit: ok, ekstraktu nie ekstrahowałem ponownie niczym (dogrzebałem w wątku strzępki informacji) - poszła bomba 2g na pusty żołądek z odrobiną soku. Efektu anestetycznego nie uświadczyłem. Minęło jakieś 10min od przyjęcia.
  • 211 / 12 / 0
Przy piciu kavy chemotypu euforyzującego 25g, Mam przez pierwsze 10 minut , mega podwyższone ciśnienie, pożniej juz jest miło. Czy kava może stanowić zagrożenie ? Biorę Fluoksetyne 10 mg ale kiedy pije Kave odpuszczam Fluoksetyne w ten dzień
Uwaga! Użytkownik kavakawa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 462 / 7 / 0
Aktualizacja: ekstrakt jest ch. warty - 5g zjedzone w ciągu półtorej godziny daje efekty na poziomie 1 piwa, a i to nie wiem, czy nie było to działanie 5HTP, którym akurat zaczynałem się suplować.
Dzisiaj/jutro walić śmiało od razu 5g ekstraktu czy jest szansa, że jednak za drugim razem zadziała mocniej?
  • 9 / / 0
Przypomniało mi się że posta tu miałem napisać.
Jakiś miesiąc temu skończyłem przerabiać pacze certyfikowanej kavy, z czasem wystarczała mi porcja z jednej kopowiatej łyżki żeby poczuć wyraźnie działanie, dwie to już za mocno było dla mnie, pamiętam że jak przedobrzyłem to długo mi się kręciło w głowie. Używka lajtowa i bardzo dobra, super wypić na wieczór i się zrelaksować.
Największy + tej substancji to chyba to, że w trakcie stosowania i trochę po tym jak się skończyła, całkowicie zniknęła chęć na picie alkoholu, także jeżeli ktoś czasem sobie popiwkuje, a szuka czegoś innego, bardziej zdrowotnego, to certyfikowaną kavę serdecznie mogę polecić.
  • 525 / 55 / 0
Imo największe korzyści dać może ona osobom cierpiącym na lęki ale to też stosowana z umiarem by zbyt nie "zmuliło" - na pewno daje coś w rodzaju "wyjebanizmu" po benzo. Czuć subtelną poprawę nastroju.
  • 804 / 102 / 22
Dobra kava się nadawa... :mniam: :* Palacze tytoniu - czy zauważyliście, że fajki po kavie inaczej smakują? Z braku innego określenia napiszę, że smakują "krzaczasto".
  • 183 / 27 / 0
Kupiłem kavę od handlarza z Wielkiej Brytanii, który importuje ją ze znanych firm z USA. Po raz pierwszy przygotowałem tradycyjną kavę i zadziałało bardzo słabo, nawet tani i słabej jakości instant jaki piłem do tej pory działał o wiele wyraźniej. Byłem 4 godziny po ostatnim posiłku. Przygotowałem w taki sposób:
- 28 gram kavy wsypałem do woreczka
- nalałem do miski 450 ml ciepłej wody (40C)
- przez 10 minut ugniatałem kavę w woreczku w misce z wodą
- podzieliłem na 3 porcje i piłem co 20 minut
- po ostatniej porcji wypiłem kubek mleka
Przy piciu czułem delikatne drętwienie (czyli dobry znak). Co ja zrobiłem źle? Wątpię, że to kwestia tolerancji odwrotnej, bo w końcu nawet hejtowany na reddicie instant na mnie działał.
  • 804 / 102 / 22
Można mieszać Kava Kava z benzodiazepinami? Będzie wzmocnienie nawzajem, czy zbicie?

Scalono -- 909

Jest dobry extrakt w kapsułkach produkowany u źródeł kultury spożywania pieprzu metystynowego - w Republice Vanuatu - to wyspiarskie państwo w Oceanii. Zamówiłem na Allegro, a nazywa się NOBLE kava, zawiera 60 kapsułek po 300 mg extraktu mającego 30% kavalaktonów. NIE KUPUJCIE extraktów firmy NEW - są uja warte... O innych się nie wypowiadam, bo nie testowałem. Łyknąłem niedawno 5 kapsułek i mam fajny czilałt: rozluźnienie w biodrach przypominające lekkie doznanie erotyczne, Fajne uczucie w głowie jakby spływał mi po mózgu ożywczy nektar i efekt podobny do łyknięcia pierwszej porcji piwa. Fajna rzecz. Na ochronę wątróbki biorę LIV 52, Sylimarol, Rapacholin i Hepatil. :ręka: :mniam:
PS. Rano łyknąłem 2 mg etizolamu, ale dawno już zszedł.
  • 13 / / 0
amadeuszmocart [cut - regulamin]
Opisz również proszę jakie rodzaję kavy do tej pory próbowałeś i opisz jak poniektóre działają na Ciebie.
interesuję mnie również ile g schodzi średnio na jedną łyżeczkę? pozdro

uważaj, warn nie śpi, czycha tuż za rogiem - jogurt
ODPOWIEDZ
Newsy
Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.