Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Benzo mi nie pomagają jak doloze, zmienia się jedynie działanie w zaleznosci od rodzaju benzo, zwykle nasila się sedacja. Z-drugs nie dzialaja już od lat zupełnie w zadnej dawce nasennie.
Czy to tylko spowoduje wieksze ujebanie ?
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Za to po tramadolu jest ciekawie (wpływ na serotoninę, jak sądzę). Zasypiam, wydaje mi się, że minęła prawie cała noc, bo sny intensywne. Ostatecznie patrzę, a tu z 21:03 zrobiła się 21:13. Byłem w raju. Wieczna noc i wieczny sen, aż zacząłem się zastanawiać, czy może nie utknąłem w śpiączce, bo przedawkowałem...
Wiem, że to ryzykowne, ale ja lubię w takiej sytuacji bezsenności niejako z odbicia, by dołączyć małą dawkę etizolamu. Oczywiście pod warunkiem, że i dawka opio jest mała. Wtedy robi się przyjemnie, uczucie lotu i ciepłych podmuchów...
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"
Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.