Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 62 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Prometeusz »
W temacie o ekstraktacji pisze, ze alkoholowe roztwory są pieronsko nietrwale (half-life jakie 2 dni)
  • 168 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Rob-D-Mistyk »
Prometeusz pisze:
W temacie o ekstraktacji pisze, ze alkoholowe roztwory są pieronsko nietrwale (half-life jakie 2 dni)
Nieprawda, moją tynkture trzymałem w ciemnobrązowym flakonie w ciemnym miejscu i po miesiacu z powodzeniem działała. Poza tym sama tynktura ma ciemny kolor co jest dodatkowym plusem gdyż salvinorin rozkłada się pod wpływem światła.
Uwaga! Użytkownik Rob-D-Mistyk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 83 / / 0
Nieprzeczytany post autor: FEX »
Rob-D-Mistyk pisze:
No i o tym pisałem właśnie..
Z 8-9 liści byś miał lepsze efekty jakbyś zwinął w rulon (po uprzednim namoczeczniu) i żuł przez 20 pare minut. Albo najlepiej spalił..
Nie podważam tego ;) Ale od czasu do czasu trzeba spróbować czegoś nowego - tym razem niestety nie wyszło :)
Wolność niesie za sobą konsekwencje własnych poczynań dlatego właśnie jestem Kon-liberałem .

salvia.PL

http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=21124 <== psilocybe s. [80x]
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=21804 <== psilocybe s. [80x] outdoor
  • 210 / 23 / 6
Nieprzeczytany post autor: inmda »
Raczej robienie tej herbatki jest bez sensu bo salvinorin slabo rozpuszcza sie w wodzie, czytalem o tym teoretycznie, pozatym dzialanie bonga temu przeciez przeczy.
Jednak do konca nie wierzylem wiec zrobilem owa herbatke, wypilem i co nie bylo zdziwieniem efekty praktycznie zerowe. Nie ma w tym rewelacji odkrywczej wiec posunolem sie dalej, wziolem fusy wysuszylem i zapalilem - efekt - dzialaly imho z 70-80% mocy normalnego suszu.

To co pisze @Rob-D-Mistyk ja rowniez moge potwierdzic, trzymalem kiedys alkoholowa nalewke ~4 miesiace i kopala nalezycie.
"Jeśli potrafisz o tym marzyć, to potrafisz także tego dokonać." - Walt Disney.
[url=http://chomikuj.pl/mac.pp/Dokumenty]backup[/url]
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.

Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.