Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 182 / 29 / 0
Kiedyś kopciło się ostro, a szlugów nie paliłem... Chodzi o trawę, jarałem i nie miałem z tym problemów, później z czasem po wiadrach, lufkach, opalaniu... Też niestety epizody z UR-144 czy AM-2201 chyba zrobiły swoje + zimne piwo. Końcówki jointa są wręcz dla mnie przerażające, nie chce się jarać, bo czuć jak drapie dym.

Co da się z tym zrobić>
  • 51 / 14 / 0
Podczas palenia wewnątrz jointa osadza się smoła, dokładnie tak samo jak na lufie, a najwięcej jest jej w końcówce, dlatego końcówki się tak chujowo pali.

Kręć jointy tak, żeby przy ustniku było tak z centymetr albo więcej czystego tytoniu.

Inny sposób to palić jointa z lufy, jak papierosa. Trochę pomaga.
Uwaga! Użytkownik W kraju magnolii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / 2 / 0
Dokładnie weź na koniec daj dużo tytexu. zwyczajnie wiedząc gdzie zaczyna się tytex gasisz resztę dzięki czemu sprawa rozwiazana. Dobrze, też mieć coś do popijania w trakcie palenia, wten wyeliminuejsz susze w gardle. Wez skrecajac tipa zroluj go tak w środu nie było takiego dużego przelotu.
BLEESS
ODPOWIEDZ
Newsy
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.