- opiaty - źrenice zwężały się, ale wraz ze wzrostem tolerancji coraz mniej,
- mj - czasem trochę zaczerwieniały mi się oczy, ale to wszystko,
- wład - poszerzały się, ale nie jakoś specjalnie mocno,
- empatogeny - silne poszerzenie źrenic, podobnie jak na początku leczenia SSRI/SNRI,
- fenidaty - lekkie poszerzenie źrenic,
- grzyby - no tu mi się dość znacznie poszerzały.
Na początku wręcz się wkurwiałam o to, no bo jak - iść i zobaczyć po strzale, że źrenice reagują z minimalnym tylko opóźnieniem i są prawie normalne? Ale "w środku" strzał czuć było dobrze, wiadomo, że z rosnącą tolerą coraz słabiej, jednak z pewnością nie strzelałam wody. Natomiast zauważyłam jeszcze jedną rzecz; nawet przy podaniu i.v. (przy opio od długiego czasu tylko takie praktykuję, robiąc dosłownie kilka wyjątków na rzecz oksykodonu) źrenice stają się najmniejsze (nie, że szpilkowate - ale najmniejsze z całej "skali") po około 40 minutach. Wtedy też zaczynam czuć sedację, a schodzi ze mnie morfinowa "stymulacja", o której niejednokrotnie pisałam.
A więc - przyzwyczajenie oraz inne "niepozorne" używki.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
A na przykład MDMA nie wpływa w najmniejszym stopniu na moje źrenice, doslownie żadnej różnicy. Kiedyś byłem wjebany w fetę i w tym czasie też nigdy nie uświadczyłem rozszerzonych źrenic.
Lekki wpływ mają natomiast tryptaminy (najbardziej wspomniany AMT) no i ten fenibut, nie wiem dlaczego. Opio nie wiem jak, bo tego nie tykam. Ale ja z natury mam źrenice typu szpilki więc też by różnicy nie było. NA załączonym obrazku przedstawiam swoje najbardziej rozszerzone źrenice w historii. Bardzo się tym jarałem, aż zrobiłem zdjęcie i to było wlasnie po AMT. Śmieszne że niektórzy mają większe na trzeźwo
I thought I was someone else, someone good
(w pewnym sensie, tak?)
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.