Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 39 / 23 / 0
Wszystko zależy od sytuacji a raczej od psa. Raz zrobią wjazd drugi raz nie.
Najważniejsze to mówić, że nic nie zamawiałem a ktoś Ci zrobił psikusa i coś zamówił.
Kontakt: thenoise@secmail.pro
Wolność jest darem od Boga :-)
Kiedyś TwójDiler :)
  • 239 / 4 / 0
Orientuje się ktoś ile idą listy nierejestrowane z UK?
  • 274 / 9 / 0
24 października 2018Senselessness pisze:
Odeślą do nadawcy (na jego koszt, płatność przy odbiorze) po 14 dniach od czasu przyjścia. Nie jestem pewny czy robocze, można spytać na poczcie. Oczywiście nadawce nie odbiorze, co się stanie później z przesyłką? Nie jestem pewny, chyba musi minąć 13 miesięcy wtedy przesyłki mogą być otwarte i zlicytywane. Jednak wiadomo nie zlicytą dragów %-D . Dalej można gdybać, czy to wywalą czy powiadomią służby.

Tylko jak ta przesyłka ma przyjść na pocztę, jeśli ma adres placówki kuriera? Z ciekawości pytam? Priv
Tu kluczowe jest czy przesyłka jest paczką czy listem. Paczka może zostać otwarta i zlicytowana. List jest od razu niszczony.
  • 270 / 13 / 0
Lepiej mówić ze się coś zamawiało czy nie, jesli zostałaby odebrana „przez kogoś innego”? Gdzie to np w większości legalne substancje?
Uwaga! Użytkownik DrYale nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Witam, czy w przypadku zamawiania na adres i ew przypale np przez zamawianie z NL jest tzw ,,kontrolowany odbiór,, czyli że psy zgarniają po podpisaniu odbioru, czy raczej paka nie dojdzie i wezwanie do UC?
  • 477 / 54 / 0
@up - Jeśli w paczce były zwykłe dragi to szansa na prowokacje jest zerowa.
Uwaga! Użytkownik rozgar nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4603 / 2218 / 1
Poczta Polska ZAWSZE odmawia ze względu na dobro instytucji i jej pracowników jakichkolwiek wręczeń kontrolowanych i prowokacji. Co innego INPOST (musiał pójść na współpracę po zmianie nazwy na narkomaty) i inne firmy kurierskie (wiem, że DPD przynajmniej raz taką minę zrobiło)
  • 101 / 11 / 0
To dobrze, że odmawia bo już raz miałam z nią przypał. Tzn. Kupno poprzez Pocztę Polską Xanaxu. Dobrze że odmawia współpracy. Gdyby chcieli i mieli okazję nadzorować takie osoby jak ja byłoby nieciekawie. Z podpadziochą i często zamawiającą na placówkę. Gdyby organy ścigania miały dostęp do takich jak ja, to prawie przestał by działać handel lekami z apteki.
Uwaga! Użytkownik elunei nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 39 / 1 / 0
14 listopada 2018DexPL pisze:
Poczta Polska ZAWSZE odmawia ze względu na dobro instytucji i jej pracowników jakichkolwiek wręczeń kontrolowanych i prowokacji. Co innego INPOST (musiał pójść na współpracę po zmianie nazwy na narkomaty) i inne firmy kurierskie (wiem, że DPD przynajmniej raz taką minę zrobiło)
To pewne info ze pocztowcy odmawiają takich prowo?
  • 1106 / 221 / 0
14 listopada 2018elunei pisze:
To dobrze, że odmawia bo już raz miałam z nią przypał. Tzn. Kupno poprzez Pocztę Polską Xanaxu.
Coś więcej możesz napisać? Bo w zasadzie kupno nie jest nielegalne.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.