1. sertralina (trzeba trochę długo czekać na efekt, ale opłaca się naprawdę, w dodatku podbija przyjemnie dopaminę),
2. paroksetyna (jak wyżej, ale dobrze radzi sobie niekiedy i z lękiem napadowym),
3. Klomipramina (przede wszystkim na czynności natrętne, ale na myśli też trochę pomaga).
Ja czasem też kompulsywnie coś dotykam/pocieram, może to też objaw nerwicy?
28 października 2018taurinnn pisze: Nie generalizowałabym. Dochodzą do tego czynniki losowe, dziedziczne oraz zaburzenia równowagi biochemicznej mózgu. Moje top leki na ZOK (również z przewagą myśli natrętnych):
1. sertralina (trzeba trochę długo czekać na efekt, ale opłaca się naprawdę, w dodatku podbija przyjemnie dopaminę),
2. paroksetyna (jak wyżej, ale dobrze radzi sobie niekiedy i z lękiem napadowym),
3. Klomipramina (przede wszystkim na czynności natrętne, ale na myśli też trochę pomaga).
aczkolwiek przez mechanizm dzialania tramadolu mozna by wywnioskowac ze gdybym wystarczajaco dlugo bral te leki i poczekal na downregulacje niektorych rec. to moze by cos zaskoczylo. tramadol w przeciwienstwie do benzo leczy mnie z tego przymusu natretnych czynnosci i mysli, dzisiaj poszla minimalna dawka bo zaledwie 50mg i to w celu zapewnienia sobie komfortu przy ktorym daje rade normalnie funkcjonowac i faktycznie ta presja i przymus sa obnizone znacznie lepiej niz gdybym zapodal benzo itd.
dziwi mnie tylko to ze bralem wiele antydepresantow, duzo ssri, sari, snri, imao, tlpd dosyc dlugo i nie zaskoczyly tak, jak sobie wyobrazalem nigdy :wall:
28 października 2018taurinnn pisze: [mention]04pain[/mention] A próbowałeś trazodonu? Też jest całkiem niezły, w dodatku działa nasennie.
pisze te posty bo moze ktos bral podobne kombinacje i trafil na jakis lek ktory mial inny mechanizm dzialania i pomogl
28 października 2018STR88 pisze: Jak wygląda to pocieranie palcami?
Ja czasem też kompulsywnie coś dotykam/pocieram, może to też objaw nerwicy?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.