1. sertralina (trzeba trochę długo czekać na efekt, ale opłaca się naprawdę, w dodatku podbija przyjemnie dopaminę),
2. paroksetyna (jak wyżej, ale dobrze radzi sobie niekiedy i z lękiem napadowym),
3. Klomipramina (przede wszystkim na czynności natrętne, ale na myśli też trochę pomaga).
Ja czasem też kompulsywnie coś dotykam/pocieram, może to też objaw nerwicy?
28 października 2018taurinnn pisze: Nie generalizowałabym. Dochodzą do tego czynniki losowe, dziedziczne oraz zaburzenia równowagi biochemicznej mózgu. Moje top leki na ZOK (również z przewagą myśli natrętnych):
1. sertralina (trzeba trochę długo czekać na efekt, ale opłaca się naprawdę, w dodatku podbija przyjemnie dopaminę),
2. paroksetyna (jak wyżej, ale dobrze radzi sobie niekiedy i z lękiem napadowym),
3. Klomipramina (przede wszystkim na czynności natrętne, ale na myśli też trochę pomaga).
aczkolwiek przez mechanizm dzialania tramadolu mozna by wywnioskowac ze gdybym wystarczajaco dlugo bral te leki i poczekal na downregulacje niektorych rec. to moze by cos zaskoczylo. tramadol w przeciwienstwie do benzo leczy mnie z tego przymusu natretnych czynnosci i mysli, dzisiaj poszla minimalna dawka bo zaledwie 50mg i to w celu zapewnienia sobie komfortu przy ktorym daje rade normalnie funkcjonowac i faktycznie ta presja i przymus sa obnizone znacznie lepiej niz gdybym zapodal benzo itd.
dziwi mnie tylko to ze bralem wiele antydepresantow, duzo ssri, sari, snri, imao, tlpd dosyc dlugo i nie zaskoczyly tak, jak sobie wyobrazalem nigdy :wall:
28 października 2018taurinnn pisze: [mention]04pain[/mention] A próbowałeś trazodonu? Też jest całkiem niezły, w dodatku działa nasennie.
pisze te posty bo moze ktos bral podobne kombinacje i trafil na jakis lek ktory mial inny mechanizm dzialania i pomogl
28 października 2018STR88 pisze: Jak wygląda to pocieranie palcami?
Ja czasem też kompulsywnie coś dotykam/pocieram, może to też objaw nerwicy?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.