Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2429 / 579 / 0
A czy jest tu może ktoś, kogo pierwszym psychodelikiem była dwumetylotryptamina (w jakiejkolwiek formie)? ;-)
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 0 / / 0
siema sytuacja wygląda tak paliłem zielsko dobre od 14 roku zycia czasami maczany i zawsze wszystko było git
wiadomo zdazały sie kreski i rozne wynalazki mefixy kodeina DXM benzydamina Benzodiazepiny sporadycznie najczensciej "amfetamina" i " mefedron" podczas ciągu na mefie tygodniowego po odespaniu kila dni potem kolega dał mi pigułe o nazwie La Casa Del Papel DOM z papieru różowo czerwona z zurychu prawdopodbonie wziąłem większe pół na dwa razy i tak mnie poskładało ze prawie umarłem oczy nie reagowały na światło tzn źrenice wbiegłem pod prycha zdjałem nachy po braciaka krzykłem i doszło do tego ze próbowałem srać przy nim XDD i żegnałem sie w mojej opini cudem przerzyłem potem troche waliłem prochu ale juz mniej glownie zioło ale po tej pigule odczuwałem na mefie czasami taki stan jak by podobny do tego po tym " MDMA" jak bym mial umrzeć jak by coś sie miało stać strasznie dziwne nie przyjemne i jakis czas potem z braciakiem do tego ziomeczka od pixy poszlismy na nocke i tam po calej nie przespanej nocy o 4 rano zajebałem mini lajna z czegoś nwm co to było ale ten lajn to było moze 0.05 i potem przyszedł dostawca i przyniosl bucha i tu rozpoczyna sie cala historia złapałem łakomo 2 wielkie buchy i sie zaczeło podobny stan jak po pigule czułem jak bym umierał zadzwonilem natychmiast po ojca pojechałem do domu w domu zapaliłem od ziomka z indor uprawy pod wieczór Fast haze z THC THC i to samo za kilka dni do psychiatry i dał mi benzo lorafen ale czasami teraz pale i nie mam czegos takiego ale pale bardzo mało bo gdy juz faza sie zaczyna to wydaje mi sie ze jak zapale więcej to będzie źle i taki dyskomfort czuje lekki nawet jak zapale mało mam pytanie co to jest od czego to jest i z czym to sie je czy juz nigdy nie poczuje tej fazy po zielu oczyszczenia? dodam ze paliłem dzien w dzien z maks kilka di przerwy przez 4 lata praktcznie i to z pigułą było pod koniec mojego codzienego palenia przez te wlasnie jazdy smuteczek bo kocham palenie :< prosze o odpowiedz hahmenty i spruty wsadzcie sobie w dupe nie wiedzialem gdzie napisac to napisalem tu MDMA psychodelik i to byl moj pierwszy raz dodam i mj tez niby psychodelik haha prosze o odpowiedz
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.