mam wielką prośbę do wszystkich obeznanych w temacie
Jestem wjebany w opio od jakichś 5 lat, mam na koncie jedno ledwo odratowane przedawkowanie + do tego wszystkiego zmagam się z ciężką depresją.
Szukam dobrego, miarę przyjemnego ośrodka do leczenia (czas do roku). Zależy mi na tym (najważniejsze) , aby podczas odwyku swobodnie móc ćwiczyć programowanie(do tego niestety jest WYMAGANY internet). Do tego przydała by się terapia substytucyjna metadonem. Ważne jest też leczenie dualne, gdyż nie każdy oośrodek przyjmuje pacjentów z depresją.
Proszę was o wszystkie sensowne opcje, ewentualnie jakieś rady.
Miłego dnia i pozdrawiam :)
Ewentualnie sprawdź Nowy Dworek, zbiera najlepsze opinie i z tego co wiem w którejś filii jest sala komputerowa (nie wiem jak z dostępem do internetu), ale prawdopodobnie dopiero po osiągnięciu jakiejś tam kategorii dostaje się możliwość korzystania z niej.
Wołam [mention]GG Allin[/mention] , on się często rozpisywał to tym miejscu, a sam jestem ciekawy jak to wygląda w praktyce, czy w ogóle jest taka możliwość?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.