Mi chodziło chyba o to:
https://swietygrzybog.blogspot.com/
swietygrzybog.blogspot
bądź to:
https://botanicscience.blogspot.com/201 ... r.html?m=1
Amanita muscaria - eliksir nieśmiertelności cz.1
lub też to:
https://ulvhel.wordpress.com/2017/09/16 ... a-narodu/
Soma nadzieją na odnowę moralną narodu
Możliwe, że też o jakiś zupełnie inny artykuł. Generalnie muszę przeczytać je wszystkie jeszcze raz + ten, który podlinkowałeś. Tak czy inaczej ja nadal będę suszył w piekarniku, ale może kiedyś zrobię to w inny sposób.
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
Wszystkie moje posty to fikcja literacka.
Trzeci... spoko, takie dyskordiańsko-okultystyczne klimaty. Jakiejś konkretnej wiedzy na temat poruszany przez nas? Średnio.
Drugi link natomiast wskazuje na rośliny o których nie słyszałem, a mogą mieć pewien potencjał. Szkoda, że w moim rejonie tak rzadko występujące.
Jak suszysz to proponuję eksperyment. Sam taki rozważam. Ludzie twierdzą, że temperatura powyżej 100 stopni zabija całą magię. Kiedyś gotowałem muchomory. Jadłem ilości odradzane przez wszystkich. Efekt? Znikomy. Może faktycznie, nie ma co przegrzewać naszych grzybów.
Chodzi o klasyczna forme przygotowania (wywar, ekstrakcja, oczyszczenie).
Palilem z przygotowaniem do marihuany zgodnie z instrukcjami od starszych, bardziej swiadomych, oczywiscie, ze dzialalo i uzupelnialo MJ perfekcyjnie, gdzie w moim przypadku przy MJ solo zawsze lubilem wypic piwko tak tutaj przechodzilo to na zupelnie odrebne tory z dodatkowymi atrakcjami sedacja, dodatkowe atrybuty odczuwania, wizja poprawiona znacznie, poczucie ciala na+.
Szczerze niezbyt mam czas i ochotę na jakieś rytualne suszenie przy ognisku, a już z pewnością nie mam opcji trzymać tego w domu do grudnia więc jak coś nadal będę eksperymentował z suszeniem w piekarniku. Muszę poczytać w jakiej temperaturze to robiłem w tamtym roku, bo nie pamiętam, ale na 100% w mniejszej niż 100 stopniu celcjusza. Ususzone zawsze wrzucam na wagę i konsumuję. Skończyłem CHYBA na 15g i miałem lekkie wizuale, ale stan zdecydowanie bardziej przypominał taki po zażyciu jakiegoś gaba, zresztą z pewnością już to opisywałem.
Może, może kiedyś spróbuję tych szamańskich sposobów (poza piciem moczu - pitne złoto alchemików kurwa no nie %-D ).
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
@ControlPoliToxy - nie widzę nic szamańskiego w propozycjach które przełożyłem z cytowanych przez Ciebie lektur. Autor pisał z serca, ale starał się pisać konkretnie. Szkoda, że przypisów zapomniał zrobić. Niemniej, temp. ok 70 stopni, pewnie 2-4 godziny. Jak masz piekarnik i warunki by tak to suszyć to powinieneś uzyskać pożądany efekt. Ja takiego piekarnika nie mam. Pozostaje mi szukanie odpowiedniej metody. Podobno dobrze aby miały złotawy połysk po wysuszeniu. To znaczy, że temperatura była odpowiednia. Lub coś w tym stylu. Szczęśliwie z tymi grzybami, senność i rzyganie to najgorsze co może nas spotkać. Przynajmniej przy sporadycznym jedzeniu.
30 sierpnia 2018Halcyon pisze:
Jak suszysz to proponuję eksperyment. Sam taki rozważam. Ludzie twierdzą, że temperatura powyżej 100 stopni zabija całą magię. Kiedyś gotowałem muchomory. Jadłem ilości odradzane przez wszystkich. Efekt? Znikomy. Może faktycznie, nie ma co przegrzewać naszych grzybów.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Ja w większości z jednego i nie są mocne te amanity, a nie wiem jak inne może raz w życiu zebrałem z innego. No i zawsze piekarnik poza raz zrobionymi nieudolnie na patelni, ale to pierwszy raz i mało i raz prawie surowymi %-D , ale to tylko rzygałem.
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.