Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 44 / 9 / 0
@ GL HF Tu sie musze zgodzic dla osob z nerwica czy innymi zaburzeniami odstawka benzo itp. to z pewnoscia inna bajka, na ten temat nie moge sie wypowiedziec poniewaz bralem rekreacyjnie - pozniej 24/7. Wypowiadam sie w imieniu osob bez powazniejszych problemow i takim moge cos doradzic... Jednak czytuje forum nerwicowcow i rozumiem ze to wiekszy problem i tez sugeruje ze bioracy rekreacyjnie(nawet w dlugim ciagu) nie powinni bazowac na odstawkach osob z nerwica czy lekami bo to wielokrotnie trudniejsze i wymagajace wiekszego zaangazowania.
  • 272 / 6 / 1
Czy ktoś zna ośrodki odwykowe od benzo na Śląsku na NFZ następny psychiatra chce odstawiać clona pół tabletki co 2 dni powiedziała że objawy odstawienie to wymysł już kurwa nie wiem co robic.kazala szukać sobie ośrodka odw w necie
Uwaga! Użytkownik marcin05121 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 299 / 6 / 0
Ja mam nerwice jak chyba kazdy w tych czasach klonazepam odatawialem z 10 razy a ciagi byly rozne od kilku tygodni do kilku lat. Za kazdym razem nie spalem do tygodnia trzaslem sie i mialem stany podobne do zejsc amfetaminowych, a z padaczka w szpitalu wyladowalem tylko raz poniewaz mixowalem klony z Tramalem i ktoregos razu wrzucilem 1-2g trampka nie pamietam ile a nie wziolem klonazepamu. I dostalem padaczki przez tramal i prawie odgryzlem sobie jezyk. Na szczescie mamusia zadzwonila z dziewczyna po karetke. Zawsze odstawialem cold turkey i nic mi sie nie stalo. Proponuje wziasc urlop tydzien czasu i spedzic go w lozku :)
Wczesniejsze konta : Klonista, Scierwiaz

Ile to juz lat ! %-D
  • 9708 / 1918 / 2
22 sierpnia 2018wnc1964 pisze:
Przytoczę badania Tribulusa , oraz ostatnio modnym na forum badania różańca górskiego

Nie tylko zma hmb , tribulusy glutaminy, tauryny k l arginininy , l karnityny nie działają były badania na sfd które potwierdziły zero działania.
Znasz funkcje aminokwasow?
Jesli znasz i celowo wprowadzasz ludzi w blad to powinienes wylapac warna.

Tu masz np tauryne:
https://www.duckduckgo.pl/url?sa=t&source=w ... L4YjX1Wnmh

Plik zacznie sie pobierac automatycznie.
Jesli mi nie ufasz szukaj:
Tauryna i jej potencjalne wykorzystanie w terapii* Taurine and its potential ...
PDFwww.phmd.pl › fulltxt
autor: K Szymański · 2008 · Cytowane przez 28 · Powiązane artykuły

Masz np arginine
Spoiler:
No ale spoko nic nie dziala.
Tauryna ktora spozywasz na codzien, glutamina tez ba nawet bcaa to bajka...

Znaczenie aminokwasów rozgałęzionych w żywieniu człowieka oraz profilaktyce i ...
PDFagro.icm.edu.pl › element › fulltext628
autor: ME Drywien · 2013 · Cytowane przez 1 · Powiązane artykuły

:-D

Bledem jesto, ze 90proc z Was wierzy, ze suplementy to magiczne tabsy.
A witaminy, aminokwasy czy szereg innych substancji (w tym sod/potas/wapn) to tylko induktory lub katalizatory reakcji.
Jedzenie samych aminokwasow (i to np jednego) jest bezsensowne.
To tak jakbys nalal wode do szklanki i czekal co sie stanie :emo:

Moge Ci na miejscu podac 3-4 przyklady jak pewne subst uratowaly mi tylek albo jak wpedzily mnie w mega kloopoty.
Tylko, ze to:
A) przeczy obecnej wiedzy
B) jednego moze zabic, innego okaleczyc

Np 1gr fluoroamfetaminy (w ciagu 6h)wraz z szejkiem wyslalo mnie spac.
I to nie kwestia tolerki bo wtedy nie cpalem miesiac.
%-D

O takim inozytolu tez nie ma co pisac
Choc.. Logicznie myslac skoro np glutamina czy tauryna nie dzialaja to tryptofan czy tyrozyna tez nie.
Reasumujac- serotonina powstaje z powietrza a dopamina z wody.

A powazniej i bardziej lopatologicznie
Tu masz sciezke syntezy SEROTONINY
http://www.zespoldowna.info/media/2014/09/image24.png

http://www.zespoldowna.info/tryptofan-s ... hodzi.html

I teraz tryptofan dziala czy nie?
Dziala.
Czy da serotonine?
Bez kwasu foliowego czy wit b- da?
Przy zjebanej metylacji?

Przy odpowiednim polaczeniu KILKU klockow zbudujesz palac.
Przy nieodpowiednim to nie zadziala.

Ps. Przy np serotoninie istotne sa np chlorki czy sod. Bo to one odpowiadaja za wychwyt sero... A czy ktos z nas soli wode z mysla "o je jak mnie porobilo"- wniosek Nie dziala.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 9708 / 1918 / 2
Żeby sie nie zlaly posty.
To wyzej to podstawy

Bez nich nic nie zadziala. Do roslin nawet nie doszedlem.
Do przekaznikow takich jak GABA czy hormonow ktore sa tak samo istotne tez nie.

Leki to jedno- sztucznie pompuja samopoczucie.
Rosliny to inna bajka.
Podkrecaja naturalne procesy.

Tylko tu jedna wazna kwestia!
Istotny jest sposob przygotowania.
90proc roslin nie dziala przy wykonaniu wywaru. Potrzeba nalewki lub np olejku.

A na koniec:
Istotne witaminy z grupy B: B1 (tiamina), B3 (niacyna) i B6 (pirydoksyna). Związki te są kofaktorami w syntezie GABA, czyli ułatwiają produkcję neuroprzekaźnika;<- a to poczatek.

Btw deficyt b12= deficyt reszty.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&AMP;start=700
  • 871 / 119 / 22
I dużo magnezu. Najlepszy jest Magnezin, jest to lek nie suplement.
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 760 / 68 / 0
24 sierpnia 2018guccilui pisze:
23 sierpnia 2018mordoczlowieku pisze:
Przy odstawieniu benzo nie potrzeba żadnych roślin wspomagaczy itd. Potrzeba jedynie dojrzeć do tej decyzji. Czy chcecie być uzależnieni od danej substancji czy nie. To wszystko, od tak cała recepta na każdy nałóg.
Wiesz, dobrze napisałeś, ale po co sobie robić pod górkę, jak można sobie ułatwić? Skoro istnieje opcja jakiejść poprawy nastroju/ułatwienia odstawki, to czemu z niej nie korzystać? Odstawienie czegokolwiek to nie jest konkurs kto zrobi bardziej hardcorowy cold turkey, liczy się EFEKT. Ten finalny. Po to istnieją różne substancje, żeby z nich mądrze korzystać. Jeśli komuś pomaga suplementacja czymkolwiek w redukcji i odstawce benzo, niech tego używa. Byle faktycznie to był dodatek do osiągnięcia celu, jakim jest odstawka.
A zwłaszcza, że rzucanie benzo to nie jest pierdnięcie często słychać, że jest trudniejsze od odstawienia opiatów, co zresztą sami opiatowcy potwierdzają. Ponadto jak przy każdym nałogu trzeba dojrzeć do tej decyzji... to jest pierwszy krok kolejne to już w większości przypadków specjalistyczna pomoc lekarska. @guccilui dobrze napisał o ułatwieniu sobie odstawki ale czasami a wręcz a w większości przypadków coś co oddziaływuje na układ GABA (w zależności rzecz jasna od długości ciągu). Może skończyć się fatalnie dla odstawiającego i poza chemicznymi głównie przeciwpadaczkowymi i antydepresyjnymi oraz nasennymi środkami odpowiednia suplementacja w celu szybszej regeneracji GABA jest bardzo potrzebna. Niemniej faktycznie to nie zawody efekt końcowy definiuje to kto stanie na podium. Suplementacja roślinna jest jak najbardziej wskazana - długoterminowo, oraz kompleksy witamin różnego rodzaju głównie z grupy B oraz potas, magnez itd....
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2018 przez pampuk, łącznie zmieniany 1 raz.
My name is called religion, sadistic, sacred WHORE.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
  • 1305 / 162 / 0
Tak samo mówi mój lekarz ze kiedyś przyjdę jak będzie mnie telepalo będę się wszystkiego Ball i od razu zaznaczył jeśli będziesz chciał odstawić to idź do psychiatry ja się nie znam

Ta do psychiatry...
Ppp

Najlepszy magnez to filomag b6 wszyscy jedli na koksie teraz chyba się nie zmieniło nic :retarded:
Uwaga! Użytkownik Anabolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9708 / 1918 / 2
25 sierpnia 2018pampuk pisze:
24 sierpnia 2018guccilui pisze:
23 sierpnia 2018mordoczlowieku pisze:
Przy odstawieniu benzo nie potrzeba żadnych roślin wspomagaczy itd. Potrzeba jedynie dojrzeć do tej decyzji. Czy chcecie być uzależnieni od danej substancji czy nie. To wszystko, od tak cała recepta na każdy nałóg.
Wiesz, dobrze napisałeś, ale po co sobie robić pod górkę, jak można sobie ułatwić? Skoro istnieje opcja jakiejść poprawy nastroju/ułatwienia odstawki, to czemu z niej nie korzystać? Odstawienie czegokolwiek to nie jest konkurs kto zrobi bardziej hardcorowy cold turkey, liczy się EFEKT. Ten finalny. Po to istnieją różne substancje, żeby z nich mądrze korzystać. Jeśli komuś pomaga suplementacja czymkolwiek w redukcji i odstawce benzo, niech tego używa. Byle faktycznie to był dodatek do osiągnięcia celu, jakim jest odstawka.
A zwłaszcza, że rzucanie benzo to nie jest pierdnięcie często słychać, że jest trudniejsze od odstawienia opiatów, co zresztą sami opiatowcy potwierdzają.
Zgadnij czemu tak jest :)
https://www.researchgate.net/publicatio ... d_Function

Instrukcja obslugi na przyszlosc:
Wchodzisz w link
Kopiujesz:

DOI: 10.1097/00000539-200108000-00024
Wklejasz na:
Www.sci-hub.tw
Pobierasz
Czytasz
-
Receptor binding mowi nam ile dana subst laczy sie z receptorem.

Pewnie jestes lepszy z angola niz ja:)
26 sierpnia 2018Anabolik pisze:
Najlepszy magnez to filomag b6 wszyscy jedli na koksie teraz chyba się nie zmieniło nic
Dostepnosc magnezu z ukladu pokarmowego jest dosc slaba.
Np trzeba troche kombinatoryki- magnez z wapniem i to z rana. Forma magnezu musi byc najbardziej organiczna forma- nie zadne tlennki magnezu czy inne smieci.
Do tego wit b6 i inne subst ulattwiajace jego przyswojenie.
Do tego odpowiednia ilosc wody, unikanie antagonistow magnezu itd.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&AMP;start=700
  • 871 / 119 / 22
Ja gorszą odstawkę niż po flualprze miałem po nitrazepamie. W roku 1992, kiedy Armia Radziecka wycofała się z Polski, to bazary były zawalone wszelakiej maści prochami z ichnich jednostek (nawet sterydy i opiaty były - nawet plastry z fentanylem, ale wtedy nie wiedziałem co to - i dobrze, bo bym się wjebał w to dziadostwo. Kupiłem tylko parę paczek Dolarganu, czyli petydyny). Kupiłem wtedy za grosze prawie reklamówkę niemieckiego nitrusia pod nazwą Radedorm. I żarłem go od lata do wiosny. Odstawkę miałem koszmarną - potworny ucisk w czole, straszny dół, trzęsawka że nie mogłem pisać długopisem, kosmiczna deprecha, lęki max itp. itd. Odstawka flualpry to przy tym pikuś, bo nitruś kumuluje się w organizmie i każda dawka nakłada się na kolejną. No ale przynajmniej przez parę miechów byłem na haju i naspidowany, czego flualpra na dłuższy dystans niestety nie daje... I tak męczyłem się dwa tygodnie, później kupiłem na bajzlu na niemałe pieniądze 10 listków legendarnego Reladormu (ten to dawał kopa!) i leczyłem się schodząc z dawek. Do tego Chlorprothixen 50 mg na noc.
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2018 przez global108, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.

Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.