Dział poświęcony przede wszystkim chorobom i nadzwyczajnym skutkom kombinacji tychże z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
  • 1 / / 0
Witam
stosuje od jakiegoś czasu cholinę(alpha gpc) i zastanawiam sie że na żadnych suplementach choliny
nie jest napisane
ze skutkiem przedawkowania jest ostry zespol cholinergicznych
wiem ze sama cholina nie jest tego powodem(moze dlatego nigdzie nie ma takiego info)
ale za to nadmiar acetylocholiny ktorym cholina jest prekursorem juz tak

skad moje pytanie,
otoz jak wiecie korzystanie z leku piracetam lub rodziny racetamow zwieksza zapotrzebowanie na gospodarke acetylocholinowa
tym samym aby skutecznie korzystac z racetamow chcialem zwiekszyc dawkowanie choliny ale boje sie zespolu cholinergicznego czy moje obawy sa sluszne co o tym sadzicie? dzieki z gory za odpowiedzi.
Newsy
W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.