Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
stosuje od jakiegoś czasu cholinę(alpha gpc) i zastanawiam sie że na żadnych suplementach choliny
nie jest napisane
ze skutkiem przedawkowania jest ostry zespol cholinergicznych
wiem ze sama cholina nie jest tego powodem(moze dlatego nigdzie nie ma takiego info)
ale za to nadmiar acetylocholiny ktorym cholina jest prekursorem juz tak
skad moje pytanie,
otoz jak wiecie korzystanie z leku piracetam lub rodziny racetamow zwieksza zapotrzebowanie na gospodarke acetylocholinowa
tym samym aby skutecznie korzystac z racetamow chcialem zwiekszyc dawkowanie choliny ale boje sie zespolu cholinergicznego czy moje obawy sa sluszne co o tym sadzicie? dzieki z gory za odpowiedzi.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.