25 lipca 2018Pan Cietrzew 69 pisze: Jak nagle zmieni się dawkę stabilizatora to mogą być takie efekty uboczne powinno się to unormować. Myślałeś o mianserynie na sen ?
25 lipca 2018Martwa_dziewczyna pisze: Do autora
Myślę że jesteś już w tym punkcie w którym należy trzymać się po prostu zaleceń lekarza a zdaje mi się że lekarza masz fajnego.
Wklepię trochę egoistyczne pytanie : jak z napędem i motywacją?
Przypominam że leki.mają działania niepożądane so nie dokładałanym nic pochopnie
I nie wiem czy to ma dla autora znaczenie ale od mianseryny niestety rośnie tyłek / jak miałam 19- 20 latek to chyba bym się w efekcie pochlastała a do teraz lubię być szczupła)
25 lipca 2018mrwelladjusted pisze:Nie potrzebuję nic na sen, bo nie mam z nim żadnego kłopotu. Jak wezmę leki o 18, to o 21 śpię jak zabity (zakładam, że to między innymi zasługa olanzapiny).25 lipca 2018Pan Cietrzew 69 pisze: Jak nagle zmieni się dawkę stabilizatora to mogą być takie efekty uboczne powinno się to unormować. Myślałeś o mianserynie na sen ?
Teraz już nic nie dokładam, czekam z upragnieniem na kolejną wizytę i na to, co mi powie lekarz. Aktualnie znajduję się gdzieś pomiędzy umiarkowaną depresją a tym gorszym stanem. Zauważyłem, że lepiej czuję się na wyższych dawkach, więc może właśnie tego potrzebuję i lekarz zastosuje u mnie właśnie te wyższe. Jeśli chodzi o napęd i motywację, to gdzieś tam są, ale nie potrafią się jeszcze przebić. Po olanzapinie przytyłem jakieś 5, może 6 kg, ale to i tak chyba o wiele mniej, niż w większości przypadków. Cały czas mam wzdęty brzuch, co potęguje u mnie wrażenie przytycia. Mam dziś zamiar wyskoczyć na rower i jeździć regularnie, a poza tym siłownia. Tragedii nie ma, bo zawsze mało ważyłem, przed przytyciem 50-kilka kilogramów (wiem, mało, ale nic nie poradzę na ektomorficzną budowę ciała).25 lipca 2018Martwa_dziewczyna pisze: Do autora
Myślę że jesteś już w tym punkcie w którym należy trzymać się po prostu zaleceń lekarza a zdaje mi się że lekarza masz fajnego.
Wklepię trochę egoistyczne pytanie : jak z napędem i motywacją?
Przypominam że leki.mają działania niepożądane so nie dokładałanym nic pochopnie
I nie wiem czy to ma dla autora znaczenie ale od mianseryny niestety rośnie tyłek / jak miałam 19- 20 latek to chyba bym się w efekcie pochlastała a do teraz lubię być szczupła)
To znaczy? Co masz na myśli?
Bo skoro czujesz, że są, no to nie ma na co czekać, musisz starać się je wypchnąć :)
Motywacja to: wiara w siebie, długa lista marzeń do spełnienia, a przede wszystkim mechanizm myśl = szybka decyzja = działanie, czyli niezwlekanie, tylko natychmiastowe działanie.
Twierdzisz, że to banał? Może trochę, ale za to wielokrotnie sprawdzony :) Do wszystkiego dojdziesz z czasem, nie wymagaj od siebie zbyt wiele na początek.
No i plus za pomysł ze sportem. Koniecznie regularna aktywność fizyczna, a co za tym idzie - więcej endorfin w naszym ciele. Niby nic, ale poprzez sport można w sobie wyćwiczyć wiele istotnych nawyków oraz zmienić podejście do niektórych rzeczy na lepsze. Poczucie, że robisz coś dla siebie i widać tego efekty jest bezcenne. Przez to też będziesz bardziej stanowczy i zdeterminowany w dążeniu do celu - no bo przecież skoro umiesz wstać o 8:00 na jogging/rower, to czemu nie umiesz nauczyć się jednego materiału na egzamin? Właśnie, codzienne życie stanie się łatwiejsze i przyjemniejsze, ale to już po zakończeniu Twojej terapii. Do tego jeszcze długa droga, co nie oznacza, że niemożliwa do przebycia :) Cierpliwości. Tylko tyle mogę Tobie napisać na obecną chwilę.
Trzymam kciuki.
Nie ma nad czym się zastanawiać zwłaszcza że zmieniasz dawkowanie leków.
Zastosuj ratanidynę zgodnie z ulotką.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.