Oczywiście nie zalecane jest wysłanie mj listem z holandii bo podobno wchodzą do domu odbiorcy i przeszukują :-(
Ale czy można wysłać lufkę do opalenia w której było palone kilkanaście gram mj? Zawsze coś ją klepnie :-p
a ryzyko złapania chyba mniejsze
Jak to prawnie wygląda?
Też jestem zdania, ze lepiej przywieźć ze sobą.
Najlepsze są busy przewoźników, które kursują regularnie do Amsterdamy, Brukseli, czy UK. Płacisz 10 Euro i odbierają spod domu i przywożą pod DOM. Żadnego przypału, a wszystko w 24h max.
Ja raz nieświadomie przeszedłem przez kontrolę na taras widokowy (siostra przylatywała) w Krakowie (Balicach). Miałem sztukę w woreczku, który trzymałem w paczce fajek. Ta paczka stała w tym pudełku, do którego wkłada się wszystko, co ma przy sobie...
Od tamtej pory nie noszę NIGDY tematu przy sobie.
25 lipca 2018czarnykolezka pisze:
Ale czy można wysłać lufkę do opalenia w której było palone kilkanaście gram mj?
Dokładnie - prawie jak wysłanie filtrów po przerobieniu 2 paczek morfiny : D
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.