uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Witam , wychodowałem roślinke 35 dni i przełaczyłem na kwitnienie 12/12. Wszystko w wege rowijało sie prawdiłowo a kiedy przelaczylem roslinka zaczela opadac. liscie jej opadly i zaczynaja byc żółte, rano przed włączeniem światła liscie jakos lekko wstaja ale gdy zapalam światło zaczynaja opadac. Czytalem wiele postów ale żaden nie opisuje mojej sytuacji. Nie przelałem jej bo ma sucho i podlewam ostrożnie , sucho też nie ma bo podlewam. Sprawdzam palcem czy jest ok. NIe rozumiem o co tutaj chodzi,

Zdjecia
https://zapodaj.net/a7e2032441a72.jpg.html
https://zapodaj.net/c13005f31d47f.jpg.html
  • 377 / 42 / 0
Wg mnie ma stanowczo za sucho, jak wlaczasz swiatlo podnosi sie temp gruntu i spada wilgotnosc a dodatkowow plyn odparowuje przez liscie. Ile litrow ma doniczka? Jak czesto i jaka iloscia mniej wiecej podlewasz?
Lejesz jakies wspomagacze? Napisz cos wiecej o technologi uprawy.
  • 0 / / 0
ma 11 litrów , podlewam tak 500ml(na oko) na 3 dni. Używam biohumus co drugie podlewanie. Edit jest to mini boxo kolo 40x40x40 i uzywam lempy hps 70w

Temat przeniosłem z działu Zdrowie !!! do działu uprawy DexPL
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę

Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.

NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.