Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 288 / 20 / 0
@up Czytałem dużo na temat szkodliwości propranololu na zagranicznych forach. Przez jakiś czas nic nie powinno sie stać, ale ludzie co brali 5 lat czy nawet więcej to mieli problemy np z sercem. A w krótkim okresie można zauwazyć przybranie na wadzę ponieważ wraz ze zmniejszeniem ciśnienia, zmniejsza sie o kilka procent zapotrzebowanie kaloryczne
  • 512 / 57 / 0
Siemka, Czy propanolol z ashwagandhą (zioło) nie zaszkodzi? Biorę ashwagandhę na nerwicę lekową bardzo mi pomogła lęki mniejsze ale objawy somatyczne są nadal. I tu pytanko czy 10mg prop do kazdej dawki ashwagandhy 250-450mg 3x dziennie mi nie narobi bałaganu?
  • 377 / 42 / 0
Nie powinno prop dziala ma sercowo zmniejszajac cisnienie i ogolnie uspokaja pikawe
  • 28 / 8 / 0
09 maja 2018Kamral pisze:
@up Czytałem dużo na temat szkodliwości propranololu na zagranicznych forach. Przez jakiś czas nic nie powinno sie stać, ale ludzie co brali 5 lat czy nawet więcej to mieli problemy np z sercem. A w krótkim okresie można zauwazyć przybranie na wadzę ponieważ wraz ze zmniejszeniem ciśnienia, zmniejsza sie o kilka procent zapotrzebowanie kaloryczne
Skąd te informacje o szkodliwości? Mógłbyś podać link? Biorę go od 4 lat, obecnie 40mg na dobę, czasem 60, skutków ubocznych póki co nie widzę. Jedynie na początku jak zwiększałem dawkę to miałem objawy zbyt niskiego ciśnienia ale to krótko i niezbyt uciążliwe. No i mam pytanko do ludzi biorących go na drżenie rąk, czy robi wam sie tolerka na niego? Bo ja zaczynałem od 10mg i musialem zwiększać, obecnie te 40mg też coś słabiej działać zaczyna i czuję że musze zwiększyć no ale do końca życia nie moge zwiększać dawek tego a przerwy nie dam rady zrobić bo bym nie mógł funkcjonować normalnie.
  • 288 / 20 / 0
@up jest tego mnóstwo tylko na zagranicznych forach, wpisz propranolol anxiety long term
  • 3245 / 624 / 0
Ja muszę przyznać że propranololem zdarza mi się wywoływać coś w rodzaju fazy czasami, ale to dlatego że mam zdiagnozowane w szpitalu nadciśnienie tętnicze i lek mam legalnie na receptę, ale o tyle słabe jest to nadciśnienie że jak mam zły dzień to nawet nie kojarzę tego z tym nadciśnieniem tylko zwalam to na ADHD. Jak widzę czasami że chodzę bezcelowo po domu pobudzony, to wezmę dwie 40tki dołączone do wypijanych ziółek, i osiągam błogostan relaksu. Ale nie jest to mój sposób patentowy na fazowanie tylko wykorzystanie właściwości propranololu "przy okazji" i zdarza się to rzadziej niż raz w tygodniu. Ale jest to przeze mnie odbierane jako dodatkowa przyjemność, a nie lekarstwo bo jestem chory. Dlatego o tym piszę.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 430 / 36 / 1
03 czerwca 2018Pan Magister pisze:
No i mam pytanko do ludzi biorących go na drżenie rąk, czy robi wam sie tolerka na niego? Bo ja zaczynałem od 10mg i musialem zwiększać, obecnie te 40mg też coś słabiej działać zaczyna i czuję że musze zwiększyć

Ja biorę 160-180mg dziennie, ale coraz słabiej zaczyna działać po 4 latach brania. Ale jak odstawiłem z pół roku temu to była masakra, łapy latały jak bym miał parkinsona.
  • 28 / 8 / 0
No właśnie w tym problem, po odstawieniu pierdolec nie do opamiętania, myślę tylko o tym że będą trzęsły mi sie łapy, a trzęsą sie okropnie. Nie wiem czy organizm się tak przyzwyczaja fizycznie czy to tylko psychika, bo czujesz że jesteś bez tego zabezpieczenia w postaci propranololu. Na ile odstawiłeś i jeśli na dłużej to czy uspokoiły się ręce nieco po jakimś czasie?
  • 8103 / 914 / 0
Dzisiaj wziąłem 4 mg klona + 40 mg Propranololu.Faza jest jakby trochę inna, czuje, ze pikawa bij delikatniej.Oraz większy nie ogar.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 377 / 42 / 0
To ma bank nie od propranolu,
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.